op straten en pleinen


Dit weekend weer behoorlijk wat campagneactiviteiten achter de rug, zoals deur aan deur aanbellen om een praatje te maken met mensen, aanwezig zijn op diverse activiteiten en een nieuw campagnefilmpje maken. Een paar fietstochten zijn door de regen afgelast waardoor het allemaal toch nog net haalbaar was.

Samen met andere kandidaten deur aan deur gaan is best wel interessant. De reacties zijn natuurlijk erg onderwegfietsuiteenlopend. Sommige mensen moeten er niks van weten, ‘politiek, dat interesseert me niet’. Anderen zijn gewoon eerlijk en melden dat ze al weten op wie ze zullen stemmen en het niet op ons zal zijn. De leukste gesprekken zijn natuurlijk met de mensen die voor Groen zullen stemmen en ons enthousiast ontvangen.

En dat zijn er in Gent in elk geval behoorlijk wat. Regelmatig zijn er ook twijfelaars, en dan loont het de moeite tijd te nemen om in te gaan op hun vragen en toe te lichten wat het standpunt van Groen is. Als je tijd neemt voor zo’n babbel dan neemt het canvassen (de officiële term voor het deur aan deur) best wat tijd in beslag. Om mijn eigen (niet zo lange) straat te doen was ik gisteren samen met Sara Matthieu toch anderhalf uur in de weer. Maar ik denk dat persoonlijk contact meer effect heeft dan overal folders bussen of affiches plakken.

Leuk is natuurlijk als je onderweg aangemoedigd wordt of een opgestoken duim te zien krijgt. Zo ben ik gisteren met de vélomobiel aangesproken door twee jonge gasten die perse op de foto wilden met de low impact man. Tijdens de campagneperiode en de vele contacten kan je toch aanvoelen wat er leeft. Veel kiezers die het gehad hebben met de traditionele partijen (inclusief NV-A), erkennen dat Groen wél een alternatief kan bieden voor het neo-liberale en kortzichtige beleid met nefaste gevolgen voor het milieu. Als we dat gevoel ook kunnen omzetten in een goed resultaat kunnen we wegen op het beleid. Reden genoeg om nog twee weken op straten en pleinen aanwezig te zijn.

Een reactie op “op straten en pleinen

 1. Ik vermeen dat Groen wel behoorlijk wat stemmen gaat halen.
  gewoon doorzetten Steven u doet schitterend meer dan u beseft, ik leg het nog wel eens uit.
  Wedden dat we elkaar zien dit jaar.
  Het blijft een verdomd mooi voertuig.
  Alleen de link voor lowimpactman schijnt niet compleet te werken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s