aandacht voor de positieve stroom


Aangezien een paar van mijn trouwe en gewaardeerde bloglezers elkaar een beetje in de haren vliegen, tijd om de aandacht te verleggen naar alweer een aantal positieve zaken die op komst zijn. Want vraag me in zo’n geval niet om de ene of de andere gelijk te geven, ik waardeer de inbreng van beiden en denk dat mensen vanuit hun persoonlijke geschiedenis en ervaring verschillende meningen kunnen hebben en het niet veel zin heeft om te zoeken wie dan ‘gelijk’ heeft.

Omdat er al genoeg wrevel en ongenoegen in de wereld is, wil ik met mijn blog vooral inspirerende voorbeelden geven (en af en toe een beetje verontwaardiging).  Zaterdag is er bijvoorbeeld een nieuwe wereldrecordpoging herbruikbare luiers verversen. Het gaat om een internationale campagne om zoveel mogelijk mensen aan te zetten de wegwerpluiers te laten voor wat ze zijn. Bij ons doen onder andere Antwerpen, Kortrijk, Brussel, Brugge en Gent mee.  Daar mag ik zelfs de officiële telling doen.

Ook op zaterdag is er in Gent de aftrap van ‘Leefstraten 2014’ een experiment waarbij een aantal straten de volgende maanden afgesloten worden van het verkeer en een terug plek worden voor bewoners. We drinken een glas bij de lancering om 17 uur aan DOK, nadat eerst een echte parklet in elkaar is geknutseld. En je begrijpt dat ik als buurtbewoner heel blij ben dat ook een stuk van mijn straat deze zomer 7 weken een leefstraat zal worden.

Tussendoor nog even het Groene boek vermelden van 27 april (in Brussel) en dan springen we met plezier naar Antwerpen, waar 4 en 5 mei in teken staan van de lancering van Ringland. Ringland is een innovatief idee om een pak problemen in Antwerpen aan te pakken. Fijn stof, mobiliteit en leefbaarheid en dit door het overkappen van de ring. Knap is vooral dat de initiatiefnemers (alweer burgers) slagen waar het bestuur niet in lukt. Een betaalbaar en hoopgevend verhaal te vertellen. Ik denk dat als we voor dergelijke initiatieven de krachten bundelen en heel wat mogelijk wordt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s