allen naar Brussel voor het Groene Boek


groeneboek44Op 27 april, volgende week zondag is het weer zover, de vierde editie van ‘Het Groene Boek’, de plek bij uitstek om inspiratie op te doen over het nieuwe tijdperk waar in stappen.

In het Kaaitheater is er een breed aanbod  al wie begaan is met de transitie naar een sociaalecologische samenleving.

Schrijvers, wetenschappers en denkers uit het middenveld gaan er in gesprek over een duurzame en rechtvaardige toekomst. Naast te luisteren, kan je ook zelf in gesprek gaan aan de Trage Transitietafels.

Er zijn heel wat boeiende sprekers. Jean-Pascal van Ypersele, Mathias Bienstman, Patrick Meire en schrijfster Laïla Koubaa gaan het gesprek aan over klimaat. Hartmut Rosa, auteur van Social Acceleration. A New Theory of Modernity, deelt zijn inzichten rond de versnelling van ons levenstempo en gaat in gesprek met Riet Ory, die met Femma actie voert voor een 30-uren week. Pieter De Buysser , Anne Provoost en historicus en dramaturg Selm Wenselaers gaan in op de vraag naar meer utopisch denken. Transitie zélf is ook onderwerp van een gesprek tussen onder meer Peter Tom Jones en Agoria-voorzitster Christ’l Joris. Michaël Pas speelt een fragment uit de voorstelling Angst, Dirk Barrez, Evy Puelinckx en Kobe Boussauw en Thomas Vanoutrive stellen hun boek voor. Daarnaast vertoont Jan van den Berg zijn kortfilm Silent Land – When the elephants dance the grass gets beaten.

Een absolute aanrader zijn ook de transitietafels, waar je met deskundigen kan aanschuiven voor gedachtenwisselingen over thema’s als wonen, voedsel, energie, participatie en ook innerlijke transitie. Kortom een niet te missen programma. Zelf ben ik er ook om met Evy Puelinckx en Jan van den Berg in gesprek te gaan over hun respectievelijke boek en film. Het volledige programma kan je hier rustig bekijken.

 

Een reactie op “allen naar Brussel voor het Groene Boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s