rust in je hoofd


Maandag een redelijk rustige gemeenteraad gehad in Gent. Met inbegrip van het vragenuurtje gaat dan nog over een vergadering van ruim 6 uur, maar het goede nieuws is dat er geen tweede sessie nodig is op dinsdag. Want meestal neemt de raad twee avonden in beslag. Gezien de presentiegelden bij de gemeenteraad levert een avond minder vergaderen zo’n kleine 10 000 euro op voor de stad, in deze tijden niet te versmaden.

Is het je trouwens opgevallen dat er steeds meer nieuwe invullingen komen van het concept ‘vasten’? Naast dagen zonder vlees, heb je ook mensen die het veertig dagen zonder suiker of alcohol willen doen. Of veertig dagen zonder auto, zonder het kopen van nieuwe spullen of zonder plastiek. Zelf heb ik niet zo’n concreet project, maar ik ben volop bezig om me uit te schrijven van allerhande nieuwsbrieven. Zeker nieuwssites die meerdere updates per dag doormailen moeten er aan geloven. Want voor je het weet ben je met alle moderne communicatiemiddelen altijd maar bezig om te ‘checken’ of er nog iets belangrijk is gebeurt en lees allerlei berichten met spectaculaire titels die echter niet de moeite zijn. Mijn doel in de vasten is dus een beetje meer rust in mijn hoofd.

broodjesTot slot nog een kleine anekdote uit het dagelijks leven. Gisteren was ik te gast op de onderwijs dag van de Artevelde Hogeschool. Een uitgebreid programma over duurzaamheid met een hele reeks interessante sprekers en workshops, prima georganiseerd. Behalve het kleine detail dat bij de broodjeslunch de broodjes met kaas heel snel verdwenen waren en er alleen nog keuze was tussen préparé, krabsalade, kip, zalm, ham en andere ‘duurzame’ alternatieven. Duurzaamheid is dan wel een bijzonder vaak gebruikt woord, maar tussen worden en daden is er nog een flinke kloof…

2 reacties op ‘rust in je hoofd

 1. hoi, ik zit in de gemeenteraad in Wageningen, en hier zijn de presentiegelden anders geregeld: raadsleden krijgen een vaste vergoeding per maand en commissieleden per vergadering. Maar als een vergadering uitloopt of vanwege de lange agenda op twee avonden wordt gezet, blijft dat wel 1 vergadering met een schorsing van een nacht+dag. Dus geen dubbele presentiegelden.

  Like

 2. 10.000 Euro voor één avond?
  Vreemde wereld waar ik op terecht ben gekomen.
  Ik moet nog veel leren voordat ik er iets van begrijp.
  Niet bij stil staan inderdaad, en ja men ziet eveneens beweging en veel gerommel in en op bewustwording.
  Ik vermeen dat het een beetje een stil protest is ook dat veel burgers de onzin beu zijn van al het materiele gedoe.
  De broodjes op de Hogeschool zagen er in ieder geval wel kwaliteitsvol uit.
  Die hadden rust gebracht in mijn hoofd en maag.
  Ik heb me eveneens ook uitgeschreven uit veel zaken.
  Meer dan eens had ik de mening dat men zonder het te beseffen zoekt naar dingen en dan van alles gaat klikken via links, waarna men kan zeggen tegen zichzelf en zijn computerscherm, van kijk eens naar al die data die er is.
  En het lijkt of er gebeuren openbaringen.
  Overal vind men informatie zelfs in de gouden gids.
  En dat sluit aan bij de vele beeldjes waaraan men zich persoonlijk hecht die niks waarde hebben maar waarin we ons gelijk willen halen.
  En dan eens in rust de gekte een beetje doorzien en men schrijft zich uit of beweegt zich er toe om de brol niet meer te volgen.
  Dan komt meer dan eens een heel kwaliteitsartikel er uit waar men zelfs amper voor moet surfen.
  Ik heb dus evengoed brol gezocht en verklaringen voor wat ik dacht waarheid te zijn, tot de dag dat ik door had, waar ben ik mee bezig.
  Maar ach kom, vader vergeef hen ze weten nu nog niet beter, het zijn mensen.
  Toegeven al kom ik niet van uw planeet ik incarneerde hier per ongeluk, zelfs op andere werelden moet men peuteroefeningen doen alvorens men ziet hoe idioot men zelf kan zijn.
  Vasten kan in veel dingen heilzaam zijn, omdat men dan een ander beeld ziet en gebruikt ook ziet hoe idioot men verslaafd kan zijn aan impulsen van buitenuit.
  Maar ik ga toch niet vasten of onthouden van uw blog te volgen dat houd ik geen 40 dagen uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s