het gaat vooruit


Tijd voor nog wat interessante nieuwtjes uit het nieuwe tijdperk. Zo is de website Amuuze helemaal functioneel, en kan je er terecht om met andere mensen

af te spreken om samen fijne dingen te doen in het echte leven.

Een ander platform om spullen te delen  is Wijdelen.be , deze site werkt met een handig tool waarbij je meteen kan zien hoe ver de aanbieder of vrager van je woont. Zo zag ik al dat iemand een hogedruk reiniger zoekt op 1,4 kilometer en iemand anders een stelling op 3 kilometer. Spullen die ik niet heb, maar het is wel een handig systeem. Zeker de moeite om eens uit te proberen (net als Amuuze trouwens).

Wijdelen heeft voor Gent gekozen als eerste stad waar het systeem grootschalig wordt gepromoot. Dat zal wel geen toeval zijn. Nu het toch over Gent gaat, je kan vandaag en morgen nog steeds stemmen voor Gent bij de WWF wedstrijd. 34 steden zijn in de running voor titel van meest duurzame stad. Natuurlijk moet er hier nog veel gebeuren, maar zo’n titel helpt dan meteen weer om het beleid verder in de goede richting te duwen.

Naast het beleid zijn er natuurlijk – en vooral – de mensen. Hoe een samenwerking tussen een school en een buurt tot alweer een nieuw stadslandbouw project heeft geleid kan je hier lezen. Andere burgers starten dan weer met een koffie- en theehuis in Ledeberg, waarmee de buurt weer een stapje vooruit zet.

Tenslotte, veel van die mensen waren zondag in Oss voor de Genoegdag, op deze blog kan je een kijkje nemen. Voor het geval je niet weet wat de doen de volgende dagen, er zijn kansen genoeg om iets te doen dat de wereld een beetje beter maakt.

5 reacties op ‘het gaat vooruit

 1. Allemaal heel goede projecten, vooral de stadslandbouw draag ik een warm hart toe maar vind eveneens de andere projecten meer dan de moeite waard.

  Like

 2. Ik heb absoluut voor Gent gestemd, maar hoop dat het dan ook de moeite is! Gisteren las ik dat er vanaf de zomer veel werken zullen doorgaan in Gent, oa aan de fly-over. Het ging over herstel van de viaduct, maar ik zou dit gewoon echt schandalig vinden… hoe denkt Gent om die titel dan ooit waar te maken???

  Like

  1. De fly over is niet allen Gentse materie. Daarom ook het lange proces om het afgebroken te krijgen. Dus niet te snel oordelen, en niet altijd vertrekken van het louter anekdotische… Systeem verandering vereist systeem denken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s