parkeermoestuin #3


IMG_20140313_171819Natuurlijk heeft het goede weer van de voorbij week me ertoe aangezet opnieuw de parkeermoestuin op te starten. Nadat ik de voorbije twee jaar vooral in potten heb geëxperimenteerd doe ik het nu anders. Ik ben begonnen met een houten bak van 2,5 op 1,25 meter met daarin een zeil (met enkele gaatjes om overtollig water te laten wegvloeien).

De aarde bestaat voor het grootste deel uit de grond die ik vorig jaar gebruikt heb, gemengd met compost uit de compostbak. Daarnaast ben ik nog enkele zakken bio-potgrond gaan kopen in een doe-het-zelf-zaak (dus niet in een tuincentrum). Daarmee heb ik nu een oppervlakte van een goede 3 vierkante meter grond met een hoogte van 30 centimeter.

Met een touw heb ik een raster gemaakt, zodat ik nu precies 50 stukjes heb van elk 25 op 25 cm, en daar ga ik nu de volgende weken allerlei groenten en kruiden zaaien en planten. Het concept is geïnspireerd op de populaire ‘vierkante meter tuinen’ die her en der gepromoot worden.

Tenslotte heb ik binnenshuis de eerste reeks zaadjes gepland (tomaat, paprika, aardbei) dit moeten dan plantjes worden die later in de bak belanden. Heel veel groenten levert dit allemaal niet op, maar het plezier om af en toe wat met de vingers in de aarde te zitten is onbetaalbaar.

4 reacties op ‘parkeermoestuin #3

  1. De mens is een wezen dat steeds weer probeert de natuur te veranderen en te overtroeven.
    De natuur zelfs in het universum, zelfs in de werking van de zon verandert niets maar transformeert de dingen naar steeds nieuwe en andere dingen en naar verscheidenheid.
    Wat u gemaakt heeft is een transformatie.
    Veel oogst genot.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s