de nieuwe economie


fairphonefototInteressant nieuws van het front van de nieuwe economie. De Fairphone (waarover ik steeds tevredener ben) is nu bezig met de verdeling van de laatste stuks van de 25 000 exemplaren die gemaakt zijn. De oproep voor een tweede reeks (alweer verbeterde) smartphones leverde al meer dan 27 000 geïnteresseerden op! Binnenkort maakt Fairphone bekend wanneer ze de productie van de ‘second edition’ gaan starten. Wil je ook de overstap maken, klik dan hier, dan wordt je op de hoogte gehouden. Ik probeer ondertussen ook uit te zoeken of de stad Gent niet kan overschakelen op Fairphone’s, maar dat zal nog wat meer tijd vragen.

Onze nieuwe bank zet ook stappen vooruit. Ondanks een vreemde reactie van de Nationale Bank blijven de initiatiefnemers en aandeelhouders van New-B vastberaden om de droom van een transparante eerlijke bank waar te maken. Daarom verscheen gisteren in mijn mailbox een oproep om bijkomende aandelen aan te kopen. Ik heb meteen 100 euro gestort en stelde een uurtje later op een vergadering vast dat nog 3 andere mensen hetzelfde hadden gedaan. Dit wijst er op dat er een belangrijk draagvlak is voor deze bank. Het doel blijft om in 2015 een licentie te bekomen van de Nationale Bank. Dat de andere spelers wat zenuwachtig worden van de kracht van New-B blijkt duidelijk uit het artikel in Knack (zie hierboven).

Ik herhaal daarom graag nog even de oproep, waarbij New-B op zoek is naar een inbreng van 2,5 miljoen euro van coöperanten, naast de inbreng van professionele investeerders waarmee gesprekken bezig zijn. Wie reeds een aandeel heeft kan dit nu optrekken tot maximaal € 120 – klik hier.  Wie nog geen aandeelhouder is kan op deze pagina info vinden.

En zo kunnen we zelf een belangrijke rol spelen in de overgang naar een economie ten dienste van de mens, ter vervanging van model waar de mens in dienst van de economie leeft.

Een reactie op “de nieuwe economie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s