pré-campagne


Gisteren was het een item op radio 1; een aantal politieke partijen starten met hun pré-campagne en trekken daar behoorlijk wat geld voor uit. Het effect daarvan blijkt niet zo groot te zijn, dus ik ben alvast tevreden dat Groen niet mee doet met deze dure en niet zo ecologische marketingacties. 25 mei is trouwens nog ver.

Maar misschien moet ik wel eens beginnen nadenken over mijn persoonlijke pré-campagne. Ik heb me namelijk kandidaat gesteld voor een niet-verkiesbare plaats op de lijst voor het Vlaams parlement. Dat wil zeggen dat alle stemgerechtigden in Oost-Vlaanderen op mij kunnen stemmen, en dat de kans om verkozen te worden enkel hypothetisch is. Het is nog niet zeker dat ik een plaatsje op de lijst krijg – het pollcomitee is nog bezig met het samenstellen van de definitieve lijsten – maar het kan wellicht geen kwaad al wat voorbereidend werk te doen.

De reden waarom ik op deze lijst wil staan is simpel. Op dit ogenblik zijn er twee verkozenen uit Oost-Vlaanderen in het Vlaams parlement. Elisabeth Meuleman en Björn Rzoska. Deze mensen zullen op de eerste twee plaatsen staan en saraswatimaken een grote kans om verkozen te worden. Als we echter in de provincie een goede uitslag halen, dan zit een derde zetel er misschien in, en kan ook Saraswati Matthieu naar het parlement.  Sara is een gewaardeerde en gedreven collega in de Gentse gemeenteraad en zou een aanwinst zijn voor het Vlaamse parlement. Daarvoor ga ik dus campagne voeren, zorgen dat Groen een zo goed mogelijke score haalt en zo een derde zetel kan worden binnengehaald.

Over de campagnestrategie moet ik nog eens goed nadenken, maar een leuk filmpje of heel kleine affiche behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Het belangrijkste bij een campagne zijn natuurlijk mensen. Daarom ben ik op zoek naar medestanders die op een of andere manier mijn campagne willen ondersteunen.

Dus start ik vanaf vandaag met het verzamelen van namen van geïnteresseerden. Let wel, je hoeft daarvoor niet in Oost-Vlaanderen te wonen, want ook wie in Blankenberge of Bree woont kan mee helpen om de derde zetel in Oost-Vlaanderen binnen te halen. Nieuwsgierig hoe dit kan? Geef alvast je gegevens door en binnenkort krijg je meer info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s