nog meer eco-comedy


Zoals beloofd een verslagje van de nieuwe voorstelling ‘eco-diva’ van Veerle Malschaert. Dit weekend ging de voorstelling in première en dat mocht ik niet missen natuurlijk.

Bij de start van de voorstelling gaat Veerle meteen eens snuffelen aan het publiek – want te veel produktjes gebruiken is niet goed voor het milieu – en zo is de toon meteen gezet.

Met veel bravoure en een mooie jurk, die opbolt van de wegwerp plastic zakjes gaat ze uitgebreid in op de kwestie van het ecologische winkelen, met een behoorlijke hilarische beschrijving van hoe het er aan toe gaat in de Bio-planet. Het thema van de ingebouwde veroudering bij toestellen past ze even toe op haar vriend, wat voor de nodige herkenning zorgt bij het veerlemalschaerttpubliek.

Ze heeft her over haar eigen ervaringen als bewuste consument, de verleidingen van de solden en het wandelen in de natuur. Daarbij geeft ze aan wat lukt en wat niet lukt, en wordt de voorstelling nooit belerend. Tussendoor probeert ze duidelijk te maken dat minder vlees eten echt wel goed is voor het milieu, al is tofu dan weer een soort vlees voor mensen zonder tanden.

Zoals het blijkbaar bij stand-up comedy hoort zijn er redelijk wat uitweidingen over seks. Tijdens de onderhoudende voorstelling houdt ze ons regelmatig een spiegel voor, waarbij zowel de eco-fundi’s als de eco-onverschilligen regelmatig een veeg uit de pan krijgen. Het zal wel niet de bedoeling zijn dat iedereen na de voorstelling anders gaat leven, maar wie is goed wil lachen met het thema duurzaamheid kan ik deze show zeker aanraden.

En wie weet kom ik Veerle nog eens tegen in de eco-comedy cup… of bestaat dat nog niet?

Een reactie op “nog meer eco-comedy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s