verstandig investeren


energentwindIk beperkt me tot een kort verslagje van de lancering van EnerGent.  Ruim driehonderd mensen in de mooie zaal van het NTGent, een vijftiental mensen uit heel diverse hoeken met heel wat expertise en inzichten op het podium. Tijdens de avond werd duidelijk hoe EnerGent zal werken en wat het belang is van een dergelijke coöperatieve.

Opvallend was trouwens de bescheidenheid en voorzichtigheid van de oprichters, die geen oproep deden om zoveel mogelijk aandelen te kopen, maar liefst niet meer dan 1 of hooguit enkele. De reden, om op de starten is zowat 60 000 euro nodig, en pas als er concrete projecten in het vizier zijn wil men een bredere oproep doen naar kapitaal bij de achterban.

Een heel mooi verhaal dus, en met veel enthousiasme en realisme gebracht. Zoiets slaat aan natuurlijk. Zo waren  drie dagen voor de lancering al meer dan 200 aandelen gekocht, op de avond zelf meer dan 100. Het ziet er naar uit dat de nodige 600 aandelen heel snel zullen gehaald worden. Wie meer info wil (want ook niet Gentenaren kunnen de coöperatie ondersteunen) hier is de link, maar let op niet te veel aandelen kopen hé. Lieven heel veel mensen die 1 aandeel hebben dan enkele mensen die ze allemaal bezitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s