nu ook op de boekenbeurs: transitie


Dat het concept van transitie (de nieuwe naam voor anders gaan leven) steeds breder wordt opgepikt blijkt uit het programma van de komende boekenbeurs. Zo is er op vrijdag 1 november een heuse dag ‘transitie voor beginners’. Hoewel als je het programma bekijkt gaat nog iets te veel over breien, spullen herstellen en upcycling.

Voor de iets diepergravende analyses kan je best terecht bij de sessie van Anneleen Kenis en Matthias Lievens, die het hebben over de mythe van de groene economie. Zelf mag ik het gesprek modereren tussen de makers van ‘groeten uit Transitië‘ en Rik Pinxten, de auteur van ‘kleine revoluties‘. Daar hoop ik toch een wat diepgaander gesprek te voeren over hoe kleine revoluties en transities een rol kunnen spelen in deze tijden van grote verandering.

Verder ben ik ook wel benieuwd naar het verhaal over ‘generositeit’ , en tenslotte hoop ik vooral dat ze Kate Ryan niet hebben uitgenodigd die dag, want vorig jaar hebben fans van de grote leegte het gebouw bijna afgebroken om toch maar een glimp op te vangen van deze dame.

tranistiebeginners

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s