de volgende burgemeester van Emirdag


taxiAf en toe neem ik een taxi. Die beschouw ik als een aanvulling op het openbaar vervoer, op momenten dat er geen nachtbussen meer zijn. Zo ben ik vorige nacht in Gent-Sint-Pieters aangekomen en heb me met de taxi naar Dampoort station laten brengen, waar mijn fiets stond te wachten.

In een taxi kan je eens een babbeltje slaan met de chauffeur en deze keer had ik een heel interessante te pakken. De man ik kwestie vertelde dat hij van plan is binnenkort te stoppen als taxichauffeur om terug te keren naar Turkije. Op mijn vraag wat hij daar wou doen was het antwoord simpel: burgemeester worden van Emirdag.

Voila. Hij toonde me meteen zijn huis aan huis folder die hij onlangs ginder had gebust met foto’s van het Kuipke in Gent. Want dat was een belangrijk politiek punt, hij wou in Emirdag een wielerpiste, want dat levert veel bezoekers op. Een tweede project was om er het diepste zwembad ter wereld te bouwen om zo duikersclubs aan te trekken én alle kinderen te verplichten om zwemles te volgen. Misschien best eerst kinderen leren zwemmen en dan zo’n superdiep zwembad bouwen.

De man heeft niet enkel sportieve ideeën, ook ecologische. Zo heeft hij ergens op een website een tractor gezien met zonnepanelen, dus wil hij alle tractors in Emirdag – daar zijn er veel boeren – binnenkort op zonne-energie laten draaien. Vrouwen wil hij micro-krediet verschaffen zodat ze een eigen bedrijfje met schapenyoghurt kunnen starten. Kortom, het ritje tussen de tweede Gentse stations was eigenlijk te kort om alle plannen van deze bevlogen politicus in spe te kunnen aanhoren.

De verkiezingen in Turkije vinden plaats op 30 maart, ik denk dat ik  toch eens ga op internet kijken wie er in Emirdag gewonnen heeft. Wie weet zat ik ooit in de taxi met een toekomstig burgemeester. Tenslotte, als er een Turkse schepen van sport is in Gent, dan mag een Gentse burgemeester in Emirdag ook wel vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s