de trein naar Warschau


Binnenkort is het weer zover, de volgende internationale klimaatconferentie komt er aan. De negentiende in de rij al, deze keer in Warschau. De recentste rapporten zijn weinig hoopgevend, daarom moeten we dergelijke gelegenheden aangrijpen om het thema hoog op de agenda te zetten.

klimaatactieDe Belgische koepelbeweging Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid organiseert een trein naar Warschau voor de manifestatie die doorgaat op 16 november tijdens de klimaattop daar (COP19).

Het thema van de manifestatie is “verander het systeem, niet het klimaat!”. Op die manier wil deze beweging duidelijk maken heel veel mensen aandringen op een rechtvaardige oplossing voor de dreigende klimaatchaos. Want het is niet enkel een ecologisch probleem, misschien veel meer een sociaal probleem.

De trein vertrekt in Brussel op 15 november in de namiddag (rond 14u30).  De betoging gaat door op 16 november. De overnachtingen zijn voorzien in scholen. Zondagmiddag vertrekt de trein terug om maandagochtend vroeg in Brussel terug te zijn. Gedurende het weekend is er ook een programma van lezingen, debatten, historische wandeling in Warschau, op de trein zijn er veganistische maaltijden, drank, een radio-programma en nog veel meer.

Prijs van een heen-en-terug ticket is afhankelijk van het aantal deelnemers: 150 euro als er 500 deelnemers zijn en 100 euro vanaf 750 en meer. Er zijn momenteel zo’n 350 deelnemers, dus grijp nu je kans om in te schrijven voor deze bijzondere treinrit.

Alle info op de website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s