niets is belangrijker dan vrede


gentherdenktVanavond organiseert het Gentse Vredesoverleg de jaarlijkse herdenking van Nagasaki en Hiroshima.

Ondertussen is 68 jaar geleden dat deze bommen tot ontploffing zijn gebracht waardoor misschien de indruk kan ontstaan dat zoiets niet meer zal gebeuren. Sinds 1945 zijn er echter ruim 2000 testen met kernbommen geweest en op dit ogenblik zijn er nog steeds ruim 11 000 van deze vreselijke wapens aanwezig.

Je mag er niet aan denken wat er kan gebeuren als iemand het in zijn hoofd haalt een conflict op deze manier aan te pakken, of wat er gebeurt als groepen met slechte bedoeling zo’n wapen buit kunnen maken. Alsof er nog niet genoeg kwesties zijn die onze toekomst hypothekeren.

In ons land liggen naar schatting 20 kernwapens in kleine Brogel, wat soms wel voor ongewenste effecten zorgt als je er toevallig een lekke band zou krijgen.

Daarom alle steun voor de organisaties die het thema van ontwapening op de agenda zetten en blijven ijveren voor vrede. Ook dit is een verantwoordelijkheid van ons allen.

 

Een reactie op “niets is belangrijker dan vrede

  1. Ik ben afkomstig uit Kleine-Brogel. Ze hebben daar metershoge omheiningen geplaatst rond het domein en rooien aan de lopende band bomen. Regelmatig krijgen mijn ouders nu gewonde vogels in de tuin die in de prikkeldraad zijn blijven hangen.
    Lijkt er eerder op dat ze veel geld willen uitgeven om die kernwapens daar te houden..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s