minister van Dranouter


Moe maar tevreden zoals dat heet terug van vier dagen Dranouter. Voor de derde keer op rij meegewerkt aan het verduurzamen van het festival. Zoon Adam en zijn vriend GertJan maakten alvast deze sfeerreportage.

Wat ze niet gefilmd hebben zijn de composttoiletten, die voor het eerst zijn ingezet. De 20 toiletten van GreenCornerToilet zijn zeer goed onthaald zowel door publiek en medewerkers. Hoewel er op voorhand wat lacherig gedaan is over deze vernieuwing zal dit experiment nu zeker verder herhaald en uitgebreid kunnen worden.

Veel volk was er ook op  de stand van het Ministerie van Ideeën, waar bezoekers een stukje van de toekomst konden proeven. En prachtige stand van strobalen, met inrichting via kringloopexpo, gsm opladen met de fiets, koken met de zon, een weggeefwinkel, een natuurfrituur en isoleren met kalk-hennep. Bovendien kon iedereen eens ervaren wat het betekent om te zwemmen in een zee vol plastiek én zijn ruim 100 nieuwe ideeën door het publiek doorgegeven.

Niemand minder dan Nathalie Meskens heeft op zondag een nieuwe minister benoemd: Leen Ruysschaert is Minister van Dranouter geworden met haar idee om elke festivalganger 1 herbruikbare beker te schenken aan het begin van het festival en zo de afvalberg te verminderen. Nu gaan we aan de slag om dit idee voor volgend jaar ook te realiseren. De winnende minister staat in het midden (met een redelijk interessant boek denk ik)

nathaliefestival

Een reactie op “minister van Dranouter

  1. super! verdiende winnaar, vond ik ook een geweldig idee toen ik het las 🙂 sta ik helamaal achter, de herbruikbare rode zakjes van khbo/katho waren alleszins ook een groot succes! proficiat met jullie ministerie van ideeën, ik ben fan 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s