4 dagen Dranouter


Zo meteen vertrek ik richting Heuvelland voor het jaarlijkse festival. Deze keer zal ik op de stand van het Ministerie van Ideeën staan met een aantal energiefietsen zodat mensen hun gsm kunnen opladen met spierkracht. Dranouter werkt dit jaar nauw samen met Natuurpunt en het Ministerie, en zet daarmee de traditie verder van de keuze voor duurzaamheid. Er zullen heel wat ministers aanwezig zijn die het publiek meteen kunnen laten proeven van zonnekoken, strobalenbouw, weggeefwinkels en veggie-wereldburgers.

DSCF3267Het publiek wordt tijdens deze editie uitgenodigd om zelf interessante ideeën binnen te brengen die kunnen helpen het festival een stukje groener te maken. Op zondag zal Nathalie Meskens dan de inzender van het beste idee meteen benoemen tot ‘minister van Dranouter’.

Een experiment dit jaar is de groene camping met daarbij een reeks composttoiletten. Dit is een behoorlijk gedurfde stap, want voor veel mensen is zo’n droogtoilet niet evident, benieuwd hoe daarop gereageerd zal worden.

Ik kan niet beloven of het de volgende dagen zal lukken om stukjes te schrijven, maar een verslagje komt hier in elk geval nog…

3 reacties op ‘4 dagen Dranouter

 1. Ik was er heel graag bij geweest. Daar heb ik me de voorbije weken met m’n project ook helemaal op voorbereid (Minister van Wollebol). Blijkbaar vindt Dranouter het nodig om 2 dagen voor het festival op hun goedkeuring van het programma van het Ministerie van Ideeën (begin juli)terug te komen, en Wollebol uit te sluiten. Overleg/contact/toelichting en voorstel van mijn kant,… is hierrrond niet mogelijk. Zo onheus, onterecht, pijnlijk, absoluut m.b.t. de manier waarop. Voor mij een heel wrang gevoel hierrond. wat een gemiste kans, voor Dranouter, het Ministerie van Ideeën, (en mezelf).
  In elk geval: fijne dagen.
  Hilde
  Minister van Wollebol
  Op facebook: Wollebol

  Like

 2. de ecotoiletten waren een succes, niets dan lof, ze werden even vaak gebruikt als de toitoitjes en waren bovendien veel netter! dikke bravo!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s