grondbezitter


Sinds vorige week ben ik mede-eigenaar van een stukje grond in Gent. Ik sprak hier enkele weken geleden over een nieuw co-housing project. Het kennismakingstraject met de groep en het project is goed verlopen en zo heb ik dus samen met de groep mijn handtekening gezet en mijn deel betaald bij de aankoop van de grond.

Daarmee is een eerste stap gezet in een lang proces. We zijn op dit ogenblik met 9 volwassenen, 2 baby’s en 2 tieners – die van mij dus.  Nog één unit is niet ingevuld. Wie interesse heeft in deze laatste woning kan meteen terecht op de kennismakingspicknick op 22 juli. Meer informatie kan je hier lezen. De volgende maanden zullen we intensief overleggen over de plannen van het gebouw, de verdeling van de ruimtes, de verdeling van de kosten, de manier waarop we zullen samenwonen en nog een heleboel zaken die nodig zijn om binnen 2 tot 3 jaar met zijn allen op de nieuwe plek te kunnen gaan wonen.

Dat nieuwe vormen van wonen zoals Co-housing duidelijk in de lift zitten blijft alvast uit dit overzichtje. Deze woonvorm past ook in het plaatje van een ecologische en sociale toekomst. Compact en energiezuinig wonen, tijd, ruimte en spullen delen.Wonen in de stad, een goede relatie opbouwen met de buurt en diverse gezinssamenstellingen samen brengen. Vele van de co-housingprojecten zijn behoorlijk duur, en dit is dan ook een bijzonder aandachtspunt bij deze groep, zorgen dat het betaalbaar blijft.

En wie er zich nog niet veel kan bij voorstellen, dit filmpje kan ook helpen.

Een reactie op “grondbezitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s