banken en letsen


Er broeit iets onder de zomerzon. Ondanks het goede weer waren gisteren meer dan 1700 mensen aanwezig in Brussel om op de eerste algemene vergadering van New-B groen licht te geven voor een nieuwe bank. Ondertussen hebben ruim 43 000 mensen zich aangemeld als aandeelhouder – mocht je het zelf nog niet gedaan hebben, het kan vandaag nog.

Uit de verslagen over dit evenement blijkt duidelijk dat hier iets uniek aan het gebeuren is. Steeds meer mensen scharen zich achter een schier onmogelijke opgave, zelf een bank oprichten. Wie ooit gezien heeft hoe de jongens van Basta pogingen hebben ondernomen om zelf hun bank op te richten weet dat het niet makkelijk is. Maar 43 000 vastberaden mensen met een goed team dat aan de kar trekt zijn niet te stoppen. De volgende stappen zijn het vinden van voldoende kapitaal, het uitwerken van een haalbaar plan en het krijgen van een banklicentie. Het kan gerust nog anderhalf jaar duren, maar we zijn allemaal mee verantwoordelijk om dit verhaal tot een succes te maken.

 

Nog een kleine succesje; in Gent is de Letsgroep de voorbije jaren gegroeid tot bijna 500 mensen. Soms (of meestal) zijn er geen politieke partijen nodig om tot verandering te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s