Black Tie


Als gemeenteraadslid krijg je een heleboel uitnodigingen. Recepties, openingen, pensenkermissen, ontvangsten van buitenlandse ambassadeurs, wijkfeesten, rondleidingen, vernissages enzovoort. Zelf beschouw ik dit niet echt als een extra voordeel, maar eerder als een extra last, dus ik laat me meestal verontschuldigen.

Deze week zat er wel een uitzonderlijk deftige uitnodiging in het postbakje; een Galaconcert in de Vlaamse Opera. Een bijzonder concert in aanwezigheid van Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Filip en Prinses Mathilde.  Ja, zoveel hoofdletters zijn daarvoor blijkbaar nodig. Toegangsprijs: 200 euro per persoon, parkeerticket inbegrepen (met de fiets naar zo’n galaconcert gaan is wellicht ongepast). Voor die prijs krijg je niet enkel een beleefd knikje van Zijne Hoogheden maar ook een Gastronomisch WandelBuffet (er is dus toch aan de voetgangers gedacht).

blacktieEn dan volgt nog deze mysterieuze omschrijving: Dresscode: Black Tie. Op het eerste gezicht kan ik me daar niet veel bij voorstellen. Ik vermoed wel dat een zwarte das alleen niet voldoende zal zijn. Na ernstig opzoekwerk – daar is internet voor – blijkt dat dit de betekenis is van de omschrijving Black Tie:

  • U wordt verwacht in smoking
  • Hoed: nee
  • Handschoenen: optioneel
  • Schoenen: zwarte lak

Dat van die hoed valt alvast mee, maar toch is dit niet direct het type kleren dat in mijn zelfgemaakte kleerkast hangt. En aangezien ik jaarlijks nauwelijks 50 euro uitgeef aan al mijn kringloopwinkelkleren ga ik geen kostuum kopen of huren én nog eens 200 euro betalen om in een wolk van parfum hapjes te zien passeren die ik toch niet lust omdat ze vlees of vis bevatten.

Conclusie, ik zal deze prinselijke ontmoeting dan maar aan mij voorbij laten gaan. Uiteraard zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Filip en Prinses Mathilde steeds welkom om achteraf bij mij thuis nog een glaasje biocava te drinken. Dresscode: doet er niet toe als het maar zonder hoofdletters is.

4 reacties op ‘Black Tie

  1. Het is misschien mogelijk om naar hetzelfde concert gaan, maar dan geen galaconcert? Zonder Hoogheden, zonder hapjes, zonder dresscode en zonder parkeerticket? Het zou dan beter betaalbaar zijn?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s