daden van verzet


Gisteren zijn naar schatting twee miljoen mensen op straat gekomen om wereldwijd te protesteren tegen de macht van Monsanto. Deze mars tegen Monsanto wil duidelijk maken dat wij niet kiezen voor een voedselindustrie die gericht is op machtconcentratie en winst. Dat wij niet geloven dat alles overlaten aan de ‘vrije markt’ de beste oplossing is. Dat wij niet tolereren dat overheden enkel nog de belangen van de grote spelers behartigen. Dat wij verontwaardigd zijn over het patenteren van leven en het nemen van onnodige risico’s door het inzetten van meer en meer technologie. Wie nog eens alle argumenten op een rij wil lezen: ga naar De Wereld Morgen. Ook in Antwerpen is er actie gevoerd (ik zal er niet bij kunnen zijn wegens de hele dag vergadering met de fractie in Gent).

Een andere vorm van verzet zie je hier. Hoe een kleine groep mensen zich blijft verzetten tegen de onverzadigbare honger van de politieke en economische machten die in naam van de waanzin en tegen alle gezond verstand in blijven inzetten op groei en daarmee mens en natuur vernietigen. Kijk dit filmpje helemaal uit, en denk dan even wat jij kan doen via Doel2020.

4 reacties op ‘daden van verzet

 1. In Nederland waren gisteren ook op twee plaatsten demonstraties tegen Monsanto. Monsanto’s antwoord was dat mensen die tegen gmo zijn, elitair zijn.
  Wat nou elitair? Het is pas elitair als een paar grote firma’s de macht over alle voedsel en zaden hebben.

  Like

 2. Net gehoord op het nieuws : vreedzame betogers tegen Monsanto krijgen in Antwerpen een gasboete. De betoging was niet aangevraagd en dus zonder verwittiging een boete van 50 tot 250€!
  Zou Bart Dewever ook gasboetes geven aan de mensen van het taalaktiekomitee als die met verf Franstalige woorden beklieder met verf? Dit ruikt naar fnuiken van de vrije meningsuiting.

  Like

 3. Voetbasupporters vragen de betoging niet aan, maar stappen wel weg (uitgezonderd de heethoofden op de foor) van de Groenplaats zonder GAS-boete. Een kleine pacifitische groep durft men aan, een grote groep voetbalsupporters (lees kiezers) laat men gerust. Dit is de politiek in het Antwerps stadbestuur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s