groene amateurs


Vandaag start de week van de amateurkunsten, en je mag drie maal raden wat het thema is van deze keer: natuur en milieu. Onder de noemer :  ‘Natuurtalent’ laten kunstenaars zich inspireren door natuur en leefmilieu in de week van 26 april tot 5 mei.

Organisatoren worden aangespoord om na te denken over de ecologische impact van hun kunst- en cultuurevenementen, en ‘aangeboren’ talenten krijgen opnieuw de kans zich van hun beste kant te laten zien. Gespreid over heel Vlaanderen en Brussel kunnen geïnteresseerden tien dagen lang proeven van niet minder dan 625 activiteiten. Naast de bestaande wedstrijd Klassekunst voor scholen en facebookfotowedstrijd Ooggetuige, reikt het Forum voor Amateurkunsten anno 2013 ook de titel ‘Groenste WAK’ uit aan de gemeente die de meest duurzame reflexen maakte.

Ik ben blij dat de mensen van WAK me gevraagd hebben wat mee te denken rond dit thema en de resultaten hiervan kan je lezen in een ‘inspiratieboekje’ dat interessante informatie en tips bevat voor iedereen die zich op een of andere manier met kunstzinnige activiteiten bezighoudt. Laat ons hopen dat deze week ertoe kan bijdragen dat het aantal Vlaamse ‘Grenzeloze groenen’ en ‘bezorgde burgers’ met enkele procentjes kan toenemen.

Dat kunst een belangrijke rol kan spelen in de overgang naar een andere samenleving, daar ben ik al langer van overtuigd, en dit blijkt ook uit initiatieven als Jonge Sla, Greentrack en andere. En wie weet krijgt de Vooruit (die woensdag 100 jaar wordt) ooit op deze manier energie.

vooruitwater

Een reactie op “groene amateurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s