koop nu je aandeel!


Ik heb het net gedaan, en hoop dat je het zelf ook zal doen. Meteen aandeelhouder worden van NewB, een nieuwe coöperatieve bank die zal opgericht worden als er minstens 10 000 Belgen zijn die een aandeel kopen. Het aandeel kost 20 euro, een kleine inspanning om mee een duw te geven aan een zeer interessant en vernieuwend initiatief.

Doe je meteen je goede daad, klik hier, en zorg er voor dat we binnenkort een transparante bank hebben die niet mee doet met het casinokapitalisme.

8 reacties op ‘koop nu je aandeel!

 1. Met alle respect voor dit initiatief, zou ik met oprechte interesse toch willen vragen wat de meerwaarde is tegenover de ethische Triodos-bank? Is het het gegeven dat deze bank ‘alle’ producten zal aanbieden?

  Like

  1. Dag Benny, Triodos is een spaarbank, Nederlands en opgericht vanuit antroposofische hoek. Triodos heeft geen volledige bankaire diensten voor particulieren. De coöperatieve bank zal dus aanvullend werken op Triodos, en ook breder gaan. Maar toch zal het een niche bedienen, want een grootbank worden is niet de bedoeling. Het is ook een belangrijk experiment om bankieren terug te brengen tot de ‘basisprocessen’ en toch rendabel te zijn als bank. Dat betekent zowel ‘sober zijn’ in de kosten, de juiste prijs durven aanrekenen voor de dienstverlening (en dus geen ‘vals gratis’ verhaal ontwikkelen), en een goede risicospreiding en dito analyse in het verlenen van kredieten.
   Naast ethisch beleggen, wat betekent dat banken fondsen aanbieden die ethisch gekwalificeerd zijn door bv. Ethibel, bestaat er ook zoiets als ethisch bankieren. Dat betekent bijvoorbeeld een scheiding nastreven tussen banken die het ‘dagelijks bankieren’ mogelijk maken en (speculatieve) beleggingsbanken, die dus veel ‘traders’ hebben. Ga gerust naar één van info sessies, ook de educatieve winkel biedt een workshop ‘duurzaam investeren’ aan…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s