oproep van de fietsersbond Gent


Op donderdag 7 februari werd de 21-jarige Iris Aper levensgevaarlijk gewond bij een ongeval aan de Zuid (Gent). Zij werd geraakt door een automobilist onder invloed die tegen zeer hoge snelheid reed. Ze overleed de volgende dag.
Zoals steeds blijven er familie en vrienden achter die treuren om het verlies. Daarom roept de Gentse Fietsersbond Perpetuum Mobile, een maand na het ongeval, op tot het houden van een

DODENWAKE

op de plaats van het ongeval

op DONDERDAG 7 maart om 17u00.

Bijeenkomst ter plaatse.

Met bloemen betuigen we onze steun aan de nabestaanden van het slachtoffer.
Het ongeval is veroorzaakt door het uiterst roekeloze gedrag van de betrokken chauffeur. Dergelijke ongevallen zijn geen zeldzaamheid en bedreigen iedereen. De Fietsersond vraagt dan ook meer inspanningen voor beteugeling van dergelijk gedrag door controle en realistische straffen, ook voor wie geen ongeval met zware gevolgen veroorzaakt. Daarnaast roept de Fietsersbond alle overheden op om het invoeren van ISA, intelligente snelheidsadaptatie te promoten.
De plaats waar het ongeval gebeurde is geëvolueerd van een knooppunt van fiets- bus- en tramverkeer tot een gevaarlijke mengsel van dit verkeer met (illegaal) kortparkeren en geïmproviseerde kiss & ride. Ook hier dringen maatregelen zich op, zoals het ondergronds brengen van het autoverkeer.
Info: Perpetuum Mobile, de Fietsersbond in Gent,
info@fietsersbondgent.be 0479/77.59.20 http://fietsbult.wordpress.com/
—————————————————————————————————–

2 reacties op ‘oproep van de fietsersbond Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s