optimisme


steven.vromman@gent.be  Dit is mijn nieuw mailadres, verbonden aan de functie van gemeenteraadslid. Gisteren mochten de nieuwe raadsleden ook hun laptop in ontvangst nemen. Met een beetje dubbel gevoel omdat ik niet zo tuk ben op te veel nieuwe spullen. Anderzijds staan er aantal speciale programma’s en beveiligingssystemen op (en een ID kaart lezer), waardoor het blijkbaar niet mogelijk is om dit om mijn huidige laptop te zetten. Mijn huidige laptop – ook al een derdehands ondertussen – gaat naar de dochter. En haar notebook van vijf jaar oud is wordt dan weer doorgegeven aan iemand anders. En zo blijft de wereld draaien.

Toen ik de nieuwe mailbox voor het eerst opende waren de eerste mails al binnengekomen. Naast opnieuw enkele uitnodigingen voor recepties ook de eerste uitnodigingen voor de commissies. Het zal toch even wennen worden aan de elektronische besluitvorming (ook Qbesluitvorming genoemd). Via het intranet van de stad heb ik meteen toegang tot een ontzaglijk hoeveelheid informatie over alle mogelijke stadsdiensten, verslagen, dossiers, documenten, formulieren, reglementen enzovoort. Ik vrees dat het nog wel wat tijd zal kosten om dit allemaal te doorgronden. Wellicht zal het vooral eedafleggingkwestie zijn van heel goed te selecteren wat er nu echt de moeite is om te bekijken, en de regels van het politieke spel onder de knie te krijgen. Boeiend allemaal.

Nog wat toelichting bij de foto, een das is het dus niet geworden, wel een T-shirt van donderdag Veggiedag. Waardoor ik op de receptie toch een paar keer te horen kreeg dat het geen donderdag was. Verder heb ik mijn jasje aan van de kringwinkel, en het minuscule speldje van de optimistenbond. Hoe ingewikkeld en lastig het misschien zal zijn de volgende zes jaar, optimisme zal me helpen om te blijven doorgaan.

2 reacties op ‘optimisme

  1. Goed dat je trouw aan jezelf bent gebleven en niet bezweken bent voor een das 🙂 Hopelijk kan je je visie daar wat doordrukken en concrete zaken veranderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s