na de marathon: de eindspurt


Nog een beetje stramme benen, maar met een fris hoofd  ben ik klaar voor de laatste twee campagneweken. Gisteren heb ik deelgenomen aan de marathon van Oostende. Mét het kartel T-shirt, al denk ik niet dat ik daar veel stemmen heb gewonnen. Maar wie op de 41ste plaats op een verkiezingslijst staat moet ook wel eens 41 kilometer lopen.

De volgende weken staan vooral in het teken van huisbezoeken, waar ik ondertussen toch wel het nut begin van in te zien. Zeker als het lukt om een praatje te maken kan je via zo’n contact wel meer bereiken dan via de folders waarvan de  brievenbussen ondertussen uitpuilen. Persoonlijk hou ik alle verkiezingsdrukwerk dat in mijn bus valt apart bij in een doos. Op 15 oktober kan ik inschatten over hoeveel papier het gaat (x 130 000 Gentse brievenbussen) én welke partij de winnaar is.  Misschien wel interessant voor andere bloglezers om hetzelfde te doen, dan kunnen we wellicht de grootste verspiller van het land uitroepen.

Een belangrijk moment is nog de speech die ik morgenavond zal houden tijdens het politiek salon. Want dan zal het over inhoud moeten gaan. In afwachting daarvan nog een klein filmpje waar een paar van mijn vrienden stemadvies geven. Let vooral op wat Simonne te vertellen heeft. Dit filmpje kan je natuurlijk verder laten circuleren (hier nog eens de link)

6 reacties op ‘na de marathon: de eindspurt

 1. Ik ga vandaag al dat politieke drukwerk persoonlijk terug in de bus gaan steken van al die kandidaten, die blijkbaar ook allemaal lest hebben van analfabetisme, want er staat nochtans een duidelijke sticker op onze brievenbus. NEE/NEE. EN misschien duw ik er dan meteen al het andere drukwerk bij, zodat ze zelf in het papier verzuipen. Ik word het echt beu… 😦

  Like

  1. wettelijk is het een plicht om alle politieke info te verspreiden , want dan alleen is het ‘neutraal’ (de post). De rest zijn overtuigde activisten (ook van onze kant) die nu eenmaal willen ‘informeren’. Maar het zijn de laatste stuiptrekkingen van een oud communicatie recept. Daarom vind ik de zinssnede ‘geen verkiezingsdrukwerk, ik heb al gekozen’ een hele leuke én bruikbare. Wie maakt de stickers?

   Like

   1. Inderdaad een héél goed idee. Maar zelf ben ik niet zo creatief, dus het ontwerp laat ik graag aan iemand anders over:-)

    Like

 2. praktisch niet meer haalbaar voor deze verkiezingen, wegens de tijd nodig voor drukken/snijden/verspreiden van de stickers – maar het communicatieburo waarvoor ik werk is best bereid dit (aan kostprijs) te doen voor een organisatie die de verspreiding ervan voor zijn rekening wil nemen…

  Like

 3. Op basis van het drukwerk in de brievenbus de grootste verspiller van het land uit te roepen, is toch niet volledig correct. Vele kandidaten hangen overal affiches op en deze worden dan bijna steeds overhangen door terug andere kandidaten. Welke lijm gebruiken ze? Sommigen rijden met zo’n milieuverslinderend camionetteje rond. Gebruiken ze de fiets om zich naar de debatten/bijeenkomsten/huisbezoeken te verplaatsen?
  Het zou interessant zijn om een totaalbeeld van de milieu-impact van de kandidaten te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s