dromen, fietsen en lopen


Vandaag wordt het een hele dag campagnevoeren in de stad. In de voormiddag een fietstocht samen met kartelpartner Sp.a doorheen Sint-Amandsberg en na de middag deur aan deur met mensen gaan babbelen. Tegen de vooravond sluiten we dan af met een gezamenlijk campagne aperitief. De intensiteit van het campagne voeren laat trouwens vreemde sporen na. Deze morgen werd ik wakker in een droom waar – op een nogal ongewone manier- de verkiezingsresultaten werden meegedeeld.

Niet veel tijd dus om achter de computer te zitten. Daarom laat ik je graag mee dromen van hoe een stad er uit zou kunnen zien. Een filmpje over een prachtig eco-kunst initiatief in Neustadt (de Kunsthofpassage) en een reportage over Lyon, dat er in geslaagd is een heuse fietsstad te worden.

Zondag ben ik niet bezig met de verkiezingen, dan ga ik namelijk meelopen in de marathon van Oostende. Mijn plan was om deel te nemen in Gent (zoals de vorige jaren), maar deze keer hebben ze de marathon afgelast. En omdat ik al maanden met de voorbereiding bezig ben heb ik dan maar voor Oostende gekozen. Mijn verwachtingen zijn niet zo hoog gespannen, want de laatste weken wat er iets te weinig tijd om veel te lopen. Maar meedoen en uitlopen is natuurlijk het belangrijkste. (het zal trouwens mijn 10de marathon zijn, je mag even aan me denken tussen 10 en 14uur)

 

Een reactie op “dromen, fietsen en lopen

  1. Steven,
    De Kunsthofpassage is in Dresden, in het gedeelte dat men daar de nieuwe stad (Neustadt) noemt, op de rechteroever van de Elbe.

    met vriendelijke groet,

    Jan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s