Miguel zingt mee voor het klimaat (en veel meer)


In onze reeks straffe kandidaten vandaag aandacht voor Miguel. Ik heb hem de voorbije maanden leren kennen als een geëngageerde activist uit de Brugse Poort. Hij is erg actief in de buurt en trekt mee de kar van de vele acties die er in de wijk plaats vinden. Het is misschien niet de man van de grote woorden (zo zijn er al genoeg), maar vooral van het concrete engagement.

Dit zowel in werkgroepen rond verkeer, huisvesting en goed nabuurschap, als in de dagelijkse omgang met buren.  Miguel is onder meer een van de  stichters van BuurtgeWoel, een buurtcomité dat al jaren  de samenleving in de buurt aangenamer maakt.  Het is dan ook zijn volle overtuiging dat elke burger zelf een steentje kan bijdragen. Met deze groep organiseert Miguel een hele reeks activiteiten zoals feesten, bloemenmarkten, huisvuilacties, moskeebezoek, welkomstpakketten, FEES(t)boeken… enzovoort.

Op politiek vlak ijvert hij voor een strengere aanpak van huisjesmelkers, meer sociale woningen, een groter aanbod bij de sociale verhuurkantoren, het  instellen van richthuurprijzen en het richten van woningpremies op kwaliteit en energiebesparing.

Daarnaast zet Miguel zich actief in de holebi’s.  Hij stapte met succes naar de privacycommissie tegen een selectiekantoor dat in  selectietest peilde naar de seksuele geaardheid van kandidaten. Voor het programma van het kartel Spa-Groen schreef hij de teksten in verband met holebi’s en transgenders waar de klemtoon ligt op onderwijs en de aanpak van geweld tegen holebi’s. Meer over zijn visie en acties kan je lezen op zijn blog.

En natuurlijk gaat Miguel vandaag samen met hopelijk tienduizenden mensen zingen voor het klimaat. Wij zullen er zijn op het Sint-Pietersplein in Gent (de zon ook). En het zal ongetwijfeld minder vals zijn dan in deze opname.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s