nieuwe ministers


Er zijn heel veel wegen om tot verandering te komen en de wereld in een andere richting te sturen. Je eigen leven zo organiseren dat je impact positiever wordt is er een van. Je verhaal aan andere mensen vertellen, samen met buren of gelijkgestemden projecten opzetten ook. Je kan je verder engageren als burger, activist of zelfs bij een politieke partij. Het versterken van andere goede initiatieven is nog een manier om de impact te vergroten.

Ik ben dan ook erg blij (en trots) met de officiële lancering van het ‘Ministerie van Ideeën’. Ik heb er hier al enkele keren over geschreven, nu is het voor echt!

We leven in een tijd van verandering waarbij het duidelijk is dat klassieke recepten niet meer volstaan om de sociale en ecologische uitdagingen het hoofd te bieden. Er is nood aan nieuwe manieren van denken en handelen. De voorbije jaren staan steeds meer ondernemende pioniers op die vanuit een zelfverantwoordelijkheid vernieuwende initiatieven opzetten om ons leven op sociaal of ecologisch vlak te verbeteren. Het Ministerie wil deze krachten versterken, verbinden en verbreden.

Via een interactief webplatform (www.ministerievanideeen.be) biedt het Ministerie van Ideeën deze pioniers een podium en krijgen ze voor hun initiatief een ‘ministerportefeuille’. Volgens de regels van crowdsourcing en crowdfunding worden alle burgers uitgenodigd om hun favoriete ministers te ondersteunen met handen, hersenen of centen.

Via de ‘Minister van de Week’ zetten we het komende jaar een spotlicht op inspirerende verhalen voor de toekomst. Wekelijks krijgt één van de ministers op maandagavond ‘zendtijd’ in het nieuwe TV-programma Plan B op VIER om zijn of haar project voor te stellen aan het grote publiek. Vanavond is de eerste minister, Amor minister van Fietsonderhoud, te zien om 18u30 op VIER.

Op de site zal trouwens redelijk wat bekenden tegenkomen die hier op deze blog al zijn voorgesteld. Dus meteen hebben we er nog een kanaal bij om transitieverhalen naar het breed publiek te brengen. Suggesties voor bijkomende ministers kan je me steeds doorsturen. (steven@lowimpactman.be)

Ook te volgen op Facebook en Twitter.

 

Een reactie op “nieuwe ministers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s