stad van de toekomst


Gisteren was het echt genieten in de stad. Je kon er voelen wat voor energie er vrij komt als de auto voor 1 dag de plaats moet ruimen voor openbaar vervoer, fiets en voeten. Het goede weer zorgde er mee voor dat er duizenden en duizenden fietsers in de stad reden. Je zou je al een beetje ongerust maken over mogelijke fiets-files als echt iedereen gaat fietsen.

Hoewel, volgende foto (waar ik zelf ook op sta) toont duidelijk hoeveel ruimte wordt ingenomen als 60 mensen zich gaan verplaatsen met verschillende vervoermiddelen.

Voor de gelegenheid heb ik dit weekend de LIM-mobiel  aangepast tot een rijdende discobar. Ook al omdat het in de campagneperiode verboden is mensen iets te geven (bvb een zelfgedraaide smoothie). Hieronder kan je enkele seconden meeluisteren naar een zelfgetrapte versie van Simon and Garfunkel. Want op de rommelmarkt kon ik enkele LP’s op de kop tikken (o.a. Bob Dylan en Tina Turner) goed om helemaal nostalgisch te worden.

Terwijl de mensen op de mobiel aan het fietsen zijn is het wel handig om een praatje te slaan over energie, de manier waarop we er nu mee omgaan en hoe we er in de toekomst zullen moeten mee omgaan. En het valt toch op dat veel mensen er vanuit gaan dat we het anders (dus met minder) zullen moeten doen in de toekomst. Het is een beetje grappig om te zien hoe federale politici hun best blijven doen om te zeggen dat er geen bevoorradingsproblemen zijn en ze de prijzen onder controle hebben terwijl veel mensen al lang beseffen dat het goedkope energieverhaal aan zijn einde komt. Misschien moeten die politici zich wat meer met de fiets onder de mensen mengen (en dat niet alleen op de jaarlijkse autoloze zondag)

Wie de tweede campagnenieuwsbrief nog niet heeft gelezen heeft kan hier klikken.

Een reactie op “stad van de toekomst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s