minister van parkeermoestuinen


Nu het filmpje van de kleine affiches nog eens ter sprake is gekomen in De zevende dag (vanaf minuut 3,5) ben ik wel heel tevreden. Er is trouwens een tweede filmpje klaar, maar dat zal pas komende zondag worden gelanceerd. Sommigen van jullie kregen misschien ook de eerste campagne nieuwsbrief. Wie de volgende edities zelf in de mail box wil krijgen kan hier inschrijven. We zijn dus vertrokken voor 5 stevige weken campagne voeren.

De plantjes op de parkeermoestuin trekken zich daar echter niks van aan, dus heb ik dit weekend even tijd genomen om het wat bij te houden. De tomaten blijven nog een tijdje komen en een paar pompoenen zitten nog in de pipeline. Mijn poging om iets met witloof te doen heeft me een bundeltje  chicorei-wortels opgeleverd, nu moet ik nog wat uitzoeken wat ik daarmee kan doen. Ze branden en vermalen zou een soort surrogaat koffie moeten opleveren.

Ik heb trouwens nog een interessante site ontdekt voor amateur moestuiniers zoals ik. Op “Mijn tuin” kan je aangeven welke planten je in de tuin hebt en krijg je automatisch een overzichtje van wat je moet doen op welk moment en met welke plant. Je kan er ook andere tuiniers volgen, vragen stellen, tips en planten uitwisselen enzovoort. Er zit trouwens ook een applicatie bij waarbij je de planten kan scannen met smartphones enzo, maar daarvan heb ik nog niet goed begrepen wat precies de bedoeling is.

Binnen enkele weken kan ik dan de potten opbergen en de parkeerplaats weer in ‘ere’ herstellen. Gezien het behoorlijk succes van dit eerste experiment wil ik volgend jaar opnieuw (en met een beetje meer ervaring) op die manier aan de slag. Misschien moet ik het concept eens wat verder uitwerken en dan een oproep doen aan andere parkeerplaatsbezitters om hetzelfde te doen. Dan kan ik misschien zelfs solliciteren voor de post van ‘minister van parkeermoestuinen’. Maar dat zal voor na de verkiezingen zijn.

Een reactie op “minister van parkeermoestuinen

  1. Als je deze winter opnieuw je winterverblijf inricht, zou je in het koude gedeelte van je huis je chicoreiwortels kunnen ‘planten’ om witloof te kweken… Mijn moeder doet dat ook in het oude, onverwarmde deel van haar huis…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s