52 25


Gisteren alweer een drukke campagnedag gehad. Eerst natuurlijk  het zeer geslaagde Fair Festival op Dok, dan nog even langs de campagne aperitief van de groene kandidaten, langs Jazz in het Park om te eindigen bij de openlucht filmvoorstelling in het Rozenbroekenpark. En het leuke is dat je dit soort activiteiten steeds uitvoert met andere kandidaten en sympathisanten. Er wordt goed gelachen, veel gepraat over politiek, en stilaan begin je elkaar steeds beter te kennen. Omdat je elkaar enkele keren per week ziet én samen voor hetzelfde doel werkt ontstaat er een fijne groepssfeer.

De andere 15 kandidaten van Groen op de kartel lijst zijn stuk voor stuk gedreven en getalenteerde mensen die er volop voor gaan. Vandaag wil ik vooral een lans breken voor de jongste kandidaten, en met name voor Bram Van Braeckevelt.  Hij is de jongste kandidaat op de lijst maar toch al een hele tijd met politiek bezig, onder andere als voorzitter van Jong Groen in Gent. Ik zie nogal wat gelijkenissen tussen deze jonge man nu en wie ik zelf was zo’n 27 jaar geleden. Verontwaardigd over wat er wereldwijd misloopt en vastberaden om er iets aan te doen. Actief in het jeugdwerk (waar ook mijn roots liggen) en net als ik fan van Ghandi en Martin Luther King. Bram is (net nog) 25 en ik ben 52, wat ook een band schept natuurlijk. Bram is een creatieve campagnevoerder en haalde de nationale pers met zijn inhoudelijk filmpje in gebarentaal.

Het is o zo belangrijk dat jonge mensen zich engageren in de politiek. Want ik zie bij jongeren ook veel cynisme en escapisme  (net zoals bij veel volwassenen natuurlijk). Maar ik denk dat mensen zoals Bram, Sara, Dieter en Evita goed geplaatst zijn om met hun leeftijdsgenoten het gesprek aangaan over maatschappelijke thema’s. Dat ze mee de dialoog kunnen aanzwengelen over de toekomst, die vooral hun toekomst is. Dus heel graag geef ik mijn steun aan Bram en de andere jonge kandidaten!

Hier kan je zien waarvoor ze staan.

2 reacties op ‘52 25

  1. Bij deze wil ik een lans breken voor Bram. Zoals hem zijn er meer nodig in de politiek. Inhoudelijk sterk, geëngageerd, en er enkel op uit om doorheen de politiek van de wereld een betere plaats te maken. (Net als jij dus hé Steven ;-)). Te weinig jongeren steken hun positief engagement nog in de politiek. Dus we kunnen hem maar best aanklampen en verkiezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s