vooruitblikken


Probeer je eens voor te stellen dat je op een dag kan zeggen dat de gemeente of de stad waar je woont helemaal ‘in orde’ is. Dat de zaken waarover je je nu ergert opgelost zijn, dat dingen als onrechtvaardigheid, uitsluiting, verspilling, vervuiling enzovoort niet meer bestaan?

Voorwaar een utopische gedachte, maar wel het uitgangspunt voor een avond die ik samen met Dirk Holemans (Oikos) organiseer in aanloop van de verkiezingen. We hebben een tiental interessante mensen uitgenodigd om hun visie te geven op zo’n Gent in orde.  Precies omdat er al genoeg geklaagd wordt over alles wat er mis is lijkt het ons een goed idee om te focussen om hoe het ook zou kunnen zijn. Om mensen in beweging te krijgen kunnen we meer aanvangen met dromen dan met doembeelden.

Bouke Billiet is een jonge auteur die onlangs zijn eerste voortreffelijke eerste roman publiceerde; in de naam van tienkamelen. Bruno Van Haudenhuyse is niet alleen een trouwe bloglezer maar ook de bezieler van Ganda Zwam. Tine Tomme is  een van de drijvende krachten van Avalon en tevens initiatiefneemster van Fairfestival. Baharak Bashar schreef ook een boek over haar reis van Gent naar Caïro en is de bezielster van de plasactie. John Van Daele is journalist bij MO* en schreef reeds meerdere boeken over globalisering en economie. Hij is tevens een van de trekkers van Buren van de abdij. Ben Benaouisse is een beeldend kunstenaar, performer en choreograaf. Angelo Meuleman is mobiliteitsspecialist bij Taxi Stop. Dirk en ikzelf zullen op gepaste wijze uiteraard ook een bijdrage leveren.

Het geheel wordt muzikaal ondersteund door Indian Summer. Tussendoor zijn er nog wat prettig gestoorde fimpjes te zien van TV-Ekkergem. We vermoeden dus dat dit wel eens een boeiende en inspirerende avond kan worden. De toegang is vrij, en iedereen is welkom.  Wie wil kan natuurlijk zijn of haar komst melden via de facebook groep ‘Gent in orde’.

2 reacties op ‘vooruitblikken

  1. In een stad die in orde is, kan iedereen met gerust uitgaan want alle horeca is ecologisch en sociaal duurzaam, De Natuurfrituur is mee de inspiratiebron geweest om de criteria en praktijken uit te werken. De mensen die werken zijn trots op hun vakmanschap, hun rol in de warme samenleving, en op de kwalititeit van leven die ze bereiken met hun welverdiende loon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s