van de hak op de tak


Zo, de eerste 25 mensen die me willen helpen met de Low Impact campagne hebben zich aangemeld. Waarvoor dank natuurlijk, en dat er nog vele mogen volgen. Een goed gevuld weekend met straks een actie op het Sint-Baafs plein om aandacht te vragen voor een kindvriendelijk beleid. Vandaag is er ook de nationale Veggie BBQ-dag,  maar die stel ik zelf uit naar 21 juli, in de hoop dat er dan zon is natuurlijk. Morgen doe ik natuurlijk mee met de Big Jump in Gent, waar ook de Fietske Pies zal worden ingezet om voor extra animatie te zorgen.

Over water gesproken, de regenwatertonnen zijn ondertussen weer gevuld, en gisteren hoorde ik op de redactie.be nog een brandweerman vertellen dat het neerslagpatroon de laatste jaren flink is veranderd en we meer en meer extreme neerslag mogen verwachten. De brave man vergat iets te zeggen over de oorzaak van die verandering, namelijk de klimaatverandering. Wat dat betreft zijn de media in de V.S. nog een heel stuk erger,  daar hebben ze te maken met uitzonderlijke droogtes en bosbranden maar de media weigeren een verband te leggen met global warming. Slechts in 3% van alle berichten over de bosbranden wordt een mogelijke link gelegd met klimaatverandering.

En op de site van Het Belang van Limburg las ik nog een vreemd bericht. Meer en meer mensen gebruiken fysiek geweld tegen vuilnisophalers die niet goed gesorteerd afval niet willen meenemen. Tja, na verkeersagressie nu dus ook afvalagressie. Toch weinig hoopgevend als burgers nu al agressief worden als ze gewezen worden op hun verantwoordelijkheid. Want ze de volgende jaren onvermijdelijk nog veel meer op hun verantwoordelijkheden gewezen moeten worden…

Om af te ronden toch een positief bericht. Ik ben officieel geen BV.  In de weekendkrant staat namelijk een artikel over de vele BV’s die de kieslijsten vullen. Tot mijn grote opluchting ben ik niet opgenomen in het lijstje, want ik voel me toch niet echt op mijn gemak in een clubje waar mensen als Phaedra Hoste en Carl Huybrecht bij horen.  Wat ik probeer te zijn is een Bewuste Vlaming. Er zijn er steeds meer, ze komen niet in Dag Allemaal maar spelen een steeds belangrijker rol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s