start van de Low Impact verkiezingscampagne


Gisterenavond hadden we ons maandelijks overleg met de Groen-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Ik kan je zeggen, democratie: er komt een en ander bij kijken.

Zo moeten er afspraken gemaakt worden over affiches, over foto-shoots, over acties, over feesten en markten, over canvassen (dit is het campagne jargon voor het deur aan deur bezoeken), over de samenwerking met de collega-kandidaten van de Sp.a, over de verdeling van de straten bij het bussen van materiaal, over de strategieën om in te gaan om al of niet terechte aanvallen op het programma, over wie op welke debat het woord zal voeren, over het verzamelen van adressen, over het omgaan met de pers, over gebruik van sociale media, over de link met de provinciale campagne (waar we niet in kartel zitten), over de kosten van de campagne, over het soort papier waarop affiches en folders worden gedrukt, over de rol van de lokale afdelingen en zo nog enkele honderden kwesties.

Zoals ik al eerder heb laten weten ga ik voor een Low Impact campagne. Dus geen affiches met mijn hoofd erop in de stad (dat wil ik de Gentenaars niet aandoen), geen brieven naar mogelijke kiezers, geen gadgets of spandoeken. Anderzijds moet ik wel zorgen dat er hier en daar wat mensen op mij willen stemmen, dus ga ik op zoek naar andere manieren om campagne te voeren. En daarvoor wil ik dus beroep doen op iedereen die me kent en gelooft dat ik een zinnige inbreng kan leveren op het lokale politieke niveau.

Daarbij reken ik niet enkel op Gentenaars, iedereen die wil kan me helpen. Want ik ben er zeker van dat ook wie niet in Gent woont, wel enkele mensen kent die er wél wonen. En dus kunnen ook inwoners van Bocholt tot Veurne een steentje bijdragen aan deze Low Impact campagne. Vul deze enquête in en we zijn vertrokken…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s