21 uur


Vandaag zondag en ik mag hopen dat dit voor de meesten van ons geen werkdag is. Ik zit nu wel achter de computer om een stukje te schrijven, maar dan hou ik er wel mee op (want ik ga straks meelopen met de Groen delegatie op de Gentse stadsloop)

Sommige lezers herinneren zich wellicht dat een van mijn goede voornemens was om wat minder te werken. Het plan was zowat 30 uur per week te werken. Ik registreer netjes wat ik doe – dat zijn dingen die je als kleine zelfstandige maar best kan bijhouden – en heb net even het overzichtje bekeken. Tot op vandaag heb ik 35 uur per week gewerkt, dus toch meer dan ik had voorzien, anderzijds wellicht een stuk minder dan vele van mijn collega zelfstandigen. En eigenlijk klopt het cijfer niet helemaal. Zo heb ik in de paasvakantie 2 weken zo goed als niks gedaan wat maakt dat een werkweek toch wel 40 uur is.

Het punt is dat zelfs 30 uur misschien nog te veel is vanuit duurzaamheidsstandpunt. Zo heeft de New Economics Foundation een interessante studie gemaakt over wat het beste aantal uren werken per week. Zij komen dus op 21 uur. Er is dus nog werk aan de winkel om minder te gaan werken.

5 reacties op ‘21 uur

  1. eeeuuhhhh, Groenhuis….ik hoop dat die knipoog betekent wat ik denk dat het betekent. Ik werk in het onderwijs, halftijds, dus ik sta 11 uur voor de klas (+1 uur onbetaald lesuur, dus 12 u voor de klas). Maar ik WERK méér dan 20 uur per week hoor. Ik doe soms zelfs weken van 64uurper week. Voor een halftijds loon. Maarrree, mijn overuren (dag-weekend-én nachtwerk) krijg ik gecompenseerd in verlof(hoewel ik iets meer verlof zou moeten hebben om alle overuren te compenseren, maar soit, ik vind het wel goed zo).
    Alsjeblieft haal de mythe de wereld uit als zouden leerkrachten enkel hun lesuren te “werken” hebben.
    Maar goed, dat is off topic hé 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s