leve de vrouwen(tongen)


Confusius wist het ook al, het is beter een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis. Dus eerder dan mogelijke rampen te verzinnen is het wellicht nuttiger te kijken naar oplossingen. Zo ben ik onlangs in contact gekomen met een zeer boeiend initiatief. Onder de titel ‘het autonome huis’ is een groep mensen gestart met het verzamelen en beschikbaar maken van kennis gericht op het autonomer worden op gebied van energie, voeding en materialen. Met deze achtergrondkennis willen de initiatiefnemers komen tot een ‘eco-housing‘  project, waarbij minstens 20 woningen samen een behoorlijke grote vorm van autonomie kunnen bereiken.

Op de site  van het autonome huis zijn honderden pagina’s met up to date informatie te vinden over  water, energie, biogas, warmtepompen, local grid, materialen, waterkracht, eco-housing enzovoort. Met concrete tekening, schema’s en verwijzingen kan je hier een oplossing vinden voor vele vragen. Hieronder een simpel voorbeeldje;  welke planten zijn ideaal om de luchtkwaliteit in huis te optimaliseren:

Het loont dus de moeite dit eens rustig te bekijken. Want het is vooral dit soort kennis die we nodig zullen hebben de volgende jaren en decennia.

Een reactie op “leve de vrouwen(tongen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s