opnieuw beginnen


Het is niet makkelijk om na de voorbije weken de draad terug op te pakken. Mails beantwoorden, bezig zijn met begrotingen en facturen, vergaderen en vanavond opnieuw de eerste lezing van een hele reeks. Het lijkt allemaal nogal onbelangrijk in het licht van de gebeurtenissen. Daarbij komt dat er nog een heleboel administratieve zaken geregeld moeten worden na het overlijden van Lieven. Je staat er van te kijken hoeveel aangetekende brieven er daar komen bij kijken. Maar de wereld draait door natuurlijk. Vredesmanifestanten mogen Israël nog steeds niet binnen, in Syrië gaat het geweld door, net als nieuwe proeven met GGO’s in Wetteren.

Je vraagt je af of al die mensen die bezig zijn met het verwerven van macht en geld, met het zaaien van haat en verdeeldheid, met het ontwikkelen en verkopen van de zinloze of zelf schadelijke producten wel doorhebben waar ze mee bezig zijn. Of ze zich ooit vragen stellen bij de gevolgen van hun acties elders of in de toekomst. Of ze beseffen dat ze deel uitmaken van één en hetzelfde ecosysteem waar we allen afhankelijk van zijn?

5 reacties op ‘opnieuw beginnen

 1. Ik hoop dat je weer moed vindt door te beseffen dat jij in deze maffe wereld tenminste wél goed bezig bent!
  Dank je wel voor alles wat je doet, je inzichten die je geeft en bewustwordingen die jij bij mensen teweeg maakt.
  Je bent mijn grote voorbeeld!!!

  Like

 2. Daarom moeten zij die wel zich wel bewust zijn van hun handelen, elkaar veel knuffelen…En blijven investeren in de ‘verlichting’ van de anderen.

  Like

 3. Ik wens je veel sterkte. Ik heb zelf mijn vader en mijn moeder verloren, en toen stond de wereld ook stil, voor mij toch. Dan vraag je je inderdaad af waarmee we bezig zijn, zelfs mensen die klagen over het weer (klimaat ?) zou je dan zelfs een boete willen opleggen. Nee, ik denk niet dat die mensen beseffen dat ze mee helpen aan het verloederen van het milieu, de mentaliteit van “après nous le déluge” zit er dik in, als ik deze vuile goed verdienende job niet doe, zou iemand anders die wel doen. Egoïstisch, gewetenloos, zo draait de wereld nu eenmaal enz. Een andere manier van leven ? Naïef zullen ze dat noemen, terwijl ik juist vind dat uzelf en de gelijkgezinden de enigen zijn die verder kijken dan hun neus lang is, die beseffen dat er voor onze kinderen en kleinkinderen ook nog een wereld zal moeten zijn, en ik hoop dat liever vroeg dan laat die “onwetenden” met hun neus op de feiten gedrukt worden. Liefst door een kleine ramp in hun eigen leven die hun de ogen opent, een fait divers, een tegenslag die net die deur opent, dat nieuwsfeit dat net die snaar raakt, of die ene idealistische low impact man die net die actie opzet op het juiste moment die meer impact heeft dan hij zelf beseft.
  Ik heb u gezien in Anzegem, ik heb u kort gesproken in Dranouter, we zien mekaar nog wel.

  Like

 4. Heel veel sterkte. Dank voor het bewust maken. Het belangrijkste is om de focus te houden op de rol die wij zelf willen hebben naar onze omgeving en in de wereld (hoe klein of groot deze ook is). Bezieling, verlichting, creeren, delen in verdriet en vermenigvuldigen in plezier enz. Genoeg te doen dus;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s