sing for the climate


Wie eens wil meemaken hoe een campagne live wordt opgezet, ik zit nu in een vergadering bij 11-11-11. Samen met mensen van CNCD, 11-11-11 en Nic Balthazar om plannen te smeden voor ‘Sing for the Climate’, de opvolger van de twee ‘Dance for the Climate’ acties van Nic Balthazar. (ter opfrissing het filmpje hieronder).

De vergadering is begonnen met een kennismakingsrondje, en een belangrijke vraag is alvast ‘bestaat er een franstalige Nic Balthazar? Want de bedoeling is op zondag 23 september op tientallen plaatsen in het hele land groepen bij elkaar te brengen die gaan zingen rond het klimaat. Het plan van Nic (hij is het nu aan het uitleggen) is ambitieus. Hij wil vooreerst de juiste artiesten vinden om van een klimaatlied een echte zomerhit maken zodat iedereen het deuntje leert kennen (ik denk meteen aan Tom Waes met het liedje ‘2 graden alstublieft ‘ als opvolger van ‘dos cervecas por favor’).

Op 23 september gaan dan op tientallen plaatsen grote groepen mensen overal zingen en daar worden ook filmpjes van opgenomen. Dit zou zo massaal zijn dat dit meteen een hoofdpunt wordt in het nieuws. De weken erna zouden overal groepen, scholen en bedrijven het lied gaan zingen en daar filmpjes van maken en die ook verspreiden. Daarmee hoopt Nic een soort ‘music for life’  effect te bereiken om uiteindelijk het thema heel sterk op de agenda te zetten tegen de klimaatconferentie in Doha (december 2012). Dat is zo’n beetje het plan, en daar gaat we nu dus over vergaderen.

Ik ga even opletten, en schrijf later alvast iets over de uitkomst. Ik hoop maar dat het goed afloopt, want er zitten 9 mannen en 1 vrouw rond tafel, wat al niet meteen de beste mix is…ik zal alvast mijn vrouwelijke kant inzetten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s