wild breien


Na de trend van Guerilla Gardening is er nu ook Guerilla Knitting, oftewel wild breien. Een leuke hobby om mensen bij elkaar te brengen en de buurt wat op te vrolijken. Deze morgen zag ik aan de Vrijdagsmarkt in Gent de resultaten van zo’ actie. Het anders zo afschrikwekkende groot kanon ziet er met zo’n gebreid jasje al heel wat onschuldiger uit.

Ik hoorde wel eens iemand klagen dat het toch zonde is om daarvoor wol te gebruiken. Hier ben ik het toch niet helemaal mee eens. Het gaat vooral om restjes wol, die vaak ook wel hergebruikt worden. Wat mij betreft liever een stad vol verrassende kleurrijke breiwerkjes dan een stad vol reclamepanelen. Wie op internet gaat zoeken kan heel wat leuke voorbeelden vinden. Of wat denk je van deze, voor komende winter…

 

Een reactie op “wild breien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s