gezocht: M/V voor verandering


Terwijl mijn eerste slaplantjes op de vensterbank al flink aan het groeien zijn, zijn de kinderen begonnen aan een weekje logeren bij vriendjes, weekends met scouts en cursussen speelpleinmonitor. Ik zal ze dus niet vaak zien deze vakantieweek. Wat maakt dat er tijd is om met wat andere zaken bezig te zijn. Verder werken aan ‘2019’ bijvoorbeeld, het theaterstuk voor kinderen, waarvan ik kan melden dan Jill Peeters en Nic Balthazar zich hebben geëngageerd om meter en peter te zijn van het project. De première is voorzien op 16 oktober in Antwerpen.

Ook officieel is de opstart van GREENTRACK, een initiatief van de stad Gent en een aantal Gentse kunstorganisaties. De bedoeling van Greentrack is initiatieven nemen om de Gentse kunstensector te ondersteunen in een transitie naar een duurzame en olie-onafhankelijke manier van werken. Een ambitieus project waaraan ik  zal mee werken de volgende maanden (jaren). Bij de volgende editie van Couleur Café doe ik mee met het opzetten van een eco-dorp met allerlei low-tech oplossingen, en ook voor Dranouter 2012 zitten groene ideeën in de pijplijn.

Nog een nieuwtje, het eerste LIM boek krijgt een tweede druk. De 4000 exemplaren zijn de deur uit en omdat Okra de volgende jaren intensief rond milieu gaat werken is beslist een goedkope (en geactualiseerde) versie van het boek uit te brengen. Samen met Okra zal ik trouwens nog een aantal initiatieven uitwerken om de 55plussers aan het Limmen te krijgen.

Ik ben er soms nog verbaasd over hoe het LIM-winkeltje blijft draaien. Ik dacht dat na de uitzendingen op TV de vraag naar lezingen en andere zaken wel stilaan zou uitdoven, maar het tegendeel is waar. Het is een beetje cynisch natuurlijk, maar hoe slechter het gaat met de wereld, hoe meer vragen ik krijg…  Dit is ook goed nieuws natuurlijk, want zelfs al krijgt het thema in de media minder aandacht, meer en meer mensen, organisaties en bedrijven beseffen dat radicale veranderingen nodig zijn, en dus gaan ze op zoek naar inspiratie en oplossingen.

Dus voor wie op zoek is naar een zinvolle job, volgens mij is er nog een groot potentieel voor ecocoaches, transitie-adviseurs, procesbegeleiders, dakboerinnen, eco-comedians, groene energiespecialisten, wijkontwikkelaars, fietsherstellers, transitie-kunstenaars, overlevings-begeleiders, herstellers van alles en nog wat, low-impact reisbureaus, olie-afkick specialisten, bioboeren, isolatiewerkers,  bedenkers van dingen die nog niet bestaan, verhalenvertellers, champignonkwekers, optimisten en verbinding-herstellers.  Waar je hiervoor kan solliciteren is niet duidelijk, maar je kan er gewoon aan beginnen. En op een dag is het je job.

6 reacties op ‘gezocht: M/V voor verandering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s