vraagt en ge zult krijgen


De geplande treinstaking zorgt weer voor enkele kopbrekers. Zo wordt ik donderdag verwacht in een school in Brugge voor de laatste 2 klimaat shows van het jaar. Als trouwe klant van de NMBS kan ik best wel leven met wat vertragingen enzo, maar als ze helemaal niet rijden zal ik toch een alternatief moeten zoeken, en dan liefst eentje dat wat ecologisch is. Ik kan bijvoorbeeld via autodelen een auto gebruiken. Maar dan zit ik daar toch maar alleen in de file natuurlijk. Dus heb ik even een oproepje gedaan via een paar netwerken: de Lets groep en Facebook.

En kijk, binnen de tien minuten kreeg ik verschillende oplossingen aangeboden. Een ervan was een tip om met de fiets langs het kanaal naar Brugge te rijden. Twee mensen boden me bed aan in Brugge om al de avond voordien de verplaatsing te maken (wie weet mensen die me eens in mijn ondergoed willen zien?). Iemand anders suggereerde een poging te wagen via roadsharing. Ik heb dit even bekeken, maar op het eerste gezicht vond ik geen oplossing, al is een site die meer aandacht verdient. Naast een grapjas die me een ezel wou aanbieden voor de verplaatsing kwam het beste voorstel toch binnen via Lets. Ik kan gewoon meerijden met iemand die met de wagen vanuit Gent naar Brugge gaat. En als we in de file zitten dan hebben we alvast een babbel, en als ik een beetje te laat kom op de school, heb ik een goed excuus.

Mijn plan is trouwens om nadien terug naar Gent te liften. Een methode die ik als student vaak heb gebruikt, en waarbij ik benieuwd ben of dit nu nog werkt. Een verslagje volgt…

Moraal van het verhaal, alles wat we nodig hebben is er, je moet het alleen vragen (en weten dat mensen ook nee kunnen zeggen). Of hoe een staking ons kan helpen om na te denken over nieuwe oplossingen.

8 thoughts on “vraagt en ge zult krijgen

 1. U gaat dus meerijden met iemand die met de wagen vanuit Gent naar Brugge gaat. Wanneer jullie in de file zitten dan word de auto niet meer rendabel en kunt U best van vervoermiddel wisselen bijvoorbeeld voortrijden met uw, de in koffer achtergelaten, vouwfiets.

 2. Steven,

  Je zou ook mee kunnen staken en gewoon een dagje thuisblijven. Want het moordende neoliberale denken domineert echt de ganse maatschappij!!! We moeten dit vernielende pad dringend verlaten vooraleer het echt te laat is!!!

  Lieve groetjes,

  Griet

 3. Liften werkt vandaag de dag zeker nog! Telkens mijn bussen niet komen opdagen of hopeloos te laat zijn en ik bijgevolg ook de trein zal missen heeft het liften al voor veel oplossingen gezorgd. Je krijgt er dan meestal zelfs een interessant verhaal gratis bovenop!
  Natuurlijk heb je als jongedame wel een streepje voor 😉

 4. In 2008 ben ik samen met een vriendin vanuit Gent naar het Zuiden van Frankrijk gelift en terug in 2 weken tijd. We hebben veel gezien, veel verhalen gehoord en liepen toch mooi met onze trekkersrugzak door Monaco. Ik had tegen mijn vrienden verteld dat ik onderweg ook een bad wou nemen (ik heb enkel een douche thuis), dat bad is niet gelukt, maar in de plaats daarvan lagen we aan het zwembad.

  Mijn lievelingscitaat: “alles wat in de verbeelding ontstaat wordt werkelijkheid….”

 5. Gent – Brugge?? Dan neem ik snel de fiets.
  Misschien moet je al LIM keer denken aan een velomobiel.
  vb: http://velomobiel.nl/ en http://www.fietser.be
  De aanschaf is natuurlijk duur en de materialen zullen niet zo co2 vrij zijn.
  Maar je rijd regenvrij, snel en met bagage overal naartoe zonder afhankelijk te zijn van anderen.
  De teller van mijn fiets staat al op 11.000km dit jaar.
  Het schrikt me niet af om even 50km ergens naartoe te rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s