niet opgeven


Als er nog een grotere dreiging is dan de klimaatverandering, dan is het misschien onverschilligheid. Want dan geven we de hoop op een kentering op, en kunnen de grote jongens (bedrijven, regeringen,…) verder doen met hun winstgevende maar verwoestende praktijken.

Maar dat zal niet gebeuren, er blijven nieuwe initiatieven opstaan om mensen wakker te schudden. Zo is Barrythepolarbear opgedoken, hij/zij? wil ons aanzetten tot actie. Ook deze site toont iemand die er iets wil aan doen. En wat voorbeelden betreft is dit misschien wel een mooie, een stadje in Duitsland dat 321% meer energie opwekt dan het gebruikt. Of de weggeefwinkel in Leuven. Je moet maar even zoeken op in je buurt en op  internet en je ziet een heleboel mensen en groepen die ermee bezig zijn. Het blijft allemaal nog onder de radar, maar de verandering is op komst. Het is nog altijd makkelijker om de wereld te veranderen dan hem te aanvaarden zoals hij is.

Dat de politiek zichzelf buitenspel heeft gezet is dan maar zo. Trouwens deze middag nog een ietwat bizarre toestand meegemaakt. Gisteren stuurde ik een opiniestuk over de klimaattop naar een kwaliteitskrant. Ik kreeg niet meteen reactie dus stuurde ik het stuk vandaag ook naar een andere kwaliteitskrant. En vanmiddag bleek dat ze het allebei wel wilden publiceren, maar niet als de andere krant het ook brengt. Dus heb ik enkele telefoontjes gepleegd met de twee verantwoordelijken (trouwens nog ex-collega’s) met het voorstel dat ze het allebei zouden publiceren, maar blijkbaar ligt dit nogal moeilijk.  Wat o.a. op Facebook weer een en ander teweeg bracht. Ik bespaar jullie de details en in elk geval plaats ik het stukje morgennamiddag op deze pagina.

One thought on “niet opgeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s