vast op de roltrap


Vandaag een berichtje vanuit de trein (met dank aan het stopcontact hier in de wagon en het mobiele internet), want ik kan wel eens scherp zijn voor technologie, maar ik gebruik ze natuurlijk ook.  Deze morgen mocht ik het gaan uitleggen opeen studiedag voor leerkrachten, waar ik onder andere volgende opmerking hoorde: ‘het zijn niet alleen de leerlingen die moeten gesensibiliseerd worden, als ik kijk naar mijn collega’s leerkrachten dan is het ecologische kennis niet veel groter dan die van de gemiddelde 14-jarige’.  Hmm, niet zo een hoopgevende vaststelling. Een goede zaak dus dat er bij de schoolvoorstellingen ook wat leerkrachten in de zaal zitten.

Na de korte passage gisteren bij TV-Limburg kunnen we morgen voor de show in Overpelt opnieuw op media-aandacht rekenen. Het nieuwe VTM programma (Studio A) komt langs om een reportage te maken. De weg naar het sportpaleis nietwaar. Trouwens,  treinreizigers hebben misschien gemerkt dat maandag in de metro een klein stukje stond over het boek ‘dagboek van een Klotejaar’ waar ik een paar dagen geleden al over schreef. Omdat ik vandaag niet zoveel tijd heb om te bloggen verwijs ik nog even naar een interview dat net op de site van Livios is verschenen. (en binnenkort komt er ook nog iets in de Flair!)

Ik ben de eerste om de impact van die media aandacht te relativeren, al is het een goede zaak dat de ecologische en sociale thema’s wat aandacht krijgen. Als ik zie dat de conclusie van een verstandig redactioneel in de Standaard vandaag is dat groei het enige is dat ons kan redden, dan zijn we natuurlijk nog ver van huis.

Onze vertrouwde systemen lopen vast en we doen nog steeds beroep op dezelfde denkpatronen die de problemen hebben veroorzaakt. Volgende filmpje toont heel duidelijk wat ik bedoel. ( de reclame boodschap op het einde mag je overslaan)

Een reactie op “vast op de roltrap

 1. Wij zijn als transition town Tilburg, actief om samen duurzame stappen te zetten.
  Eén van de oplossingen? In de weg die komen gaat.

  Ons Diner, vegetarisch eetinitiatief van Transition Town Tilburg start
  op: 5.21.

  Transition Town is een wereldwijde beweging, waarin mensen wereld-wijd willen bijdragen, aan een betere verdeling van voedsel en minder CO2. Het is ook een initiatief om smen in ontmoeting te zijn.
  Duurzaamheid doe je samen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s