hier is de LIM-mobiel


Gisteren op het Anwerp Streek Kick festival het eerste optreden van de LIM-mobiel. Het heeft behoorlijk wat denkwerk en geknutsel gevraagd maar het resultaat mag er zijn.  In tegenstelling tot de POPE-mobiel is de LIM-mobiel een bijzonder zuinig voertuig, dat heel wat mogelijkheden biedt.

Je kan er zelf energie mee opwekken met de energie-fiets en de handbike. Het zonnepaneel zorgt voor bijkomende stroom die dan weer een aantal LED-lampen doet branden. De zon zorgt ook voor warm water (via de zonne-douche-zak) en de zonne-oven. Dit konden we gisteren wel niet gebruiken wegens een absoluut gebrek aan zon. Als er zon is kan de zonne-oven bijvoorbeeld een groenten en rijstschotel aan de kook brengen waarna in de ingebouwde hooikist het gerecht helemaal gaar kan worden.   Om de veggie-hapjes koel te houden is er een pot-in-pot koeling, waar het de verdamping is die zorgt voor een lagere temperatuur. Daarnaast is er ook een mini-koelkast, een radio, een platenspeler, een geluidsinstallatie en een blender. Met deze laatste kunnen we de dappere trappers van verse biologische vitaminen voorzien.

Kortom de Lim-mobiel bevat een aantal van de mogelijke high-tech en low-tech oplossingen die we nodig hebben als we het zonder fossiele brandstoffen willen. Enkele panelen op de fiets geven de nodige uitleg, en via een rekje met folders over de verschillende toepassingen kunnen de bezoekers zich verder informeren.  De LIM-mobiel is in de eerste plaats bedoelt voor educatieve activiteiten, maar stilletjes droom ik ervan om er ook mee op reis te gaan. Dan zal ik nog een aanhangwagentje nodig hebben voor de tent en een composttoilet  en heb ik alle mogelijke toepassingen van een mobielhome, maar dan zonder fossiele brandstoffen.  

De fiets trapt wel behoorlijk zwaar dus naar Antwerpen fietsen ging niet (het zal een dicht bij huis vakantie moeten worden), dus heb ik voor de gelegenheid een bestelwagen met gas moeten huren. Voor het volgende ritje zal dit niet nodig zijn, want dan is de LIM-mobiel te zien op diverse plaatsen bij de autoloze zondag in Gent, volgende week.

7 reacties op ‘hier is de LIM-mobiel

  1. Steven , waarom zet je op je fiets geen electrische aandrijving ? Die batterij kan gevuld worden met je zonnepaneel, dus is minder vermoeiend en je hebt hogere opbrengst van de zon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s