de Jade Future Foundation…


Deze morgen ben ik vroeg wakker geworden midden in een droom. Ik was ergens in Limburg in een lagere school. Ik was aan de kinderen aan het vertellen over water, en energie en de planeet enzo. En plots kwam er iemand binnen in de klas die even wou meeluisteren. Het was Kim Clijsters. Tja, ik deed gewoon verder, maar natuurlijk wel bewust van de aanwezigheid van deze speciale gast. Op een bepaald moment vroeg ik of er vragen waren en Kim had een vraag. Ze vroeg hoe het zat met de voetafdruk van de Limburgers. Veel kan ik daar niet over zeggen maar ik vroeg aan Kim of ze nog even kon blijven na de sessie, en ze stemde toe.

Dan ongeveer werd ik wakker en begon ik te denken over wat ik zou zeggen mocht ik vijf minuten met Kim Clijsters mogen babbelen. Ik zou het hebben over de toekomst van Jade, haar dochter en duidelijk maken dat deze toekomst helemaal afhankelijk is van de toekomst van de planeet. Ik zou Kim voorstellen om na haar tenniscarrière haar bekendheid volop te gebruiken om mensen aan te zetten tot ecologische leven. Ik dacht aan de oprichting van de ‘Jade Future Foundation’, die dan grote wereldwijde campagnes opzet. Ik zag ze al de Verengide Naties toespreken met een pleidooi voor herverdeling.  Als iemand als Kim vol overtuiging oproept om bijvoorbeeld minder vlees te eten, minder spullen te kopen of minder energie te gebruiken zou dit wel wat impact hebben. Ze zou dan zelf ook wel minder moeten vliegen natuurlijk en haar levensstijl aanpassen, maar ik dacht dat ik ze daarvan wel zou kunnen overtuigen. Dan heb ik me maar omgedraaid om nog even door te slapen.

Tot zover mijn droom en de bijkomende gedachten. Mochten freudiaanse of andere droomuitleggers daar een mooie uitleg voor hebben laat maar komen. Het telefoonnummer van Kim Clijsters mag ook natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s