hete zomer


Nog 14 dagen heb ik (of tenminste mijn zonnepaneel) om netto 8,5 kWh op te leveren. Als dit lukt dan zou dat willen zeggen dat ik evenveel energie heb opgewekt als gebruikt sinds de plaatsing van het zonnepaneel. Vandaag ziet het er goed uit, maar de volgende dagen wordt er meer bewolking verwacht. De koelkast blijft uit, en ik moet toegeven, het is makkelijker om zonder koelkast te leven dan zonder gsm.

Dit wil wel zeggen dat ik de mensen die morgen op bezoek komen geen frisse pint zal kunnen aanbieden. Het gaat over de 4 mensen die een dagje bij mij hebben gewonnen via de veiling van Broederlijk Delen. Verder wil ik nog een paar zaken aankondigen, want vanaf 1 juli zal deze blog tijdelijk van inhoud veranderen. Dan krijg je twee maanden lang dagelijks een bericht uit de toekomst…

– van 6 tot 11 juli gaat in Antwerpen opnieuw een klimaatactiekamp door. Dit mooie film maakt je misschien ook warm?

– op 10 juli is er opnieuw de Big Jump, op heel wat plaatsen. Ik doe mee in Gent.

– wie liever actie voert vanuit de luie zetel kan alvast deze petitie tekenen, kwestie van het Indonesisch regenwoud te beschermen tegen speelgoedfabrikant Mattel.

– wie mijn laatste mening in Mo* wil zeggen kan hier klikken.

– wie grondig te werk wil gaan en een vorming wil volgen rond permacultuur en/of een jaar lang wil leren rond duurzaamheid kan terecht bij twee initiatieven van vzw YOU.

-voor transitie moet je dan weer in Sint-Truiden zijn, daar is er van 8 tot 16 juli een open space transitiefestival.

En dit is maar een klein deel van de vele interessante zaken die je de komende weken kan gaan doen. Al zal het niet voor iedereen zijn, want ergens las ik dat op 1 juli alleen al 44 000 mensen het vliegtuig zullen nemen in Zaventeml. Daar mag ook wel eens een actiekampje georganiseerd worden…

Een reactie op “hete zomer

  1. 8.5 kWh….zou mooi zijn als je het haalt!
    De voorbije dagen waren dan alvast niet ideaal…te heet is niet goed! Elke graad boven 25°C heb je 0.5% rendementsverlies. Als je weet dat panelen op hete zonnige zomerdagen soms 70°C heet worden….
    En die vliegtuigreizen…..ik word er niet goed van.
    Ik kijk uit naar de serie. Maar wel met een bang hartje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s