bio-week en meer


Tijd voor een aantal aankondigingen. Tussen haakjes, gisteren weer een boeiend transitie-café meegemaakt in Gent. Zo’n dertigtal mensen die in de overvolle living van Lucie die luisteren naar een verhaal over agro-ecologische landbouw. En erna samen nadenken wat ze zelf kunnen doen, mooi!  De uitleg kwam van Esmeralda Borgo, beleidsmedewerker van Bioforum, je kan hier meer lezen over deze bijzonder interessante piste in verband met landbouw.

Dit brengt me dan meteen bij de Bioweek die loop van 4 tot 12 juni (nu dus), met een hele reeks activiteiten en mogelijkheden om te koken en te proeven. Een paar mensen hebben me gemeld dat ze vorig weekend in de Morgen (Magazine) konden lezen waar ik vegetarisch en biologisch ga eten. Het interview is al van enkele maanden geleden, maar inderdaad mijn favoriete restaurants zijn nu ook een publiek geheim.

Dit weekend zijn er nog een aantal interessante activiteiten. Vrijdag avond ben ik bij de opening van een nieuwe kringloopwinkel in Antwerpen.  Ik mag er een woordje placeren (na Patrick Jansens) en demonstreren welke huishoudelijke toestellen je allemaal aan de praat kan krijgen met energiefietsen. Wellicht ga ik ook eens kijken naar de afdeling koelkasten en diepvriezers. Graag kondig ik ook een interessant programma aan dat je zondag in Gooik kan gaan bezoeken. Je kan er terecht voor wandelingen en allerlei workshops.

Een nieuw initiatief is het project: www.waarom-niet.be. Een aantal jonge mensen hebben in Vollezele een boerderijtje gekocht en willen het ombouwen tot een experimenteer plek. Zo organiseren ze in augustus een zonder-geld bijeenkomst, ook wel een onbetaalbare leefweek genoemd. Van 14 tot 21 augustus in Vollezele.

Kortom, overal zijn er mensen bezig vorm te geven aan een andere wereld. Het lijkt misschien nu allemaal nog marginaal en onbetekenend, maar op dag zullen we zien dat dit de kiemen zijn voor verandering.

Een reactie op “bio-week en meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s