over koptelefoons en vissen


Een beetje zenuwachtig, want straks vertrekken we naar Hulst voor een optreden op het Vestrock festival. Een ecologisch festival waar ze ook voor inhoud zorgen door de organisatie van een Vestrock University. De lezingen gebeuren via het Silent Disco principe waarbij iedereen via draadloze koptelefoons de klank kan beluisteren. Lijkt me een vreemd zicht om een publiek te zien met allemaal koptelefoons op het hoofd. Flor zal trouwens op een speciale saxofoon spelen, eentje waar geen geluid uit komt (enkel via de koptelefoons).

Ik ben ook benieuwd naar de ontmoeting met Marc Van Montagu, de Godfather van de GGO’s. Wellicht zal ik hem back-stage wel ontmoeten. Want tijdens zijn lezing zal ik niet kunnen luisteren omdat ik net dan via de radio woordje mag placeren over de aardappelveldkwestie tijdens het programma ‘Vijf na twaalf’ op Radio Centraal (106.7 in Antwerpen, of streaming via radiocentraal.be).

Maar dat mag ons niet doen vergeten dat het bijna ‘wereldoceanendag’ is, een zeer belangrijke kwestie want wat met onze oceanen aan het gebeuren is lijkt me bijzonder verontrustend. Hieronder alvast het promotiefilmpje.

Voor wie denkt dat gekweekte vis dan de oplossing is, kan dit mooie filmpje wellicht voor wat inzichten zorgen:

Eating Fish from Nigel Upchurch on Vimeo.

Ik zal er zelf niet bij kunnen zijn in Antwerpen omdat ik in Turnhout zelf te zien ben bij de dag van de Aarde. Waardoor het me ook niet zal lukken om langs te gaan bij een van de vele ecologische tuinen die worden opengesteld. Al die activiteiten voor een betere wereld maken in elk geval duidelijk dat veel mensen er niet onverschillig blijven bij het vele ecologische en sociale onrecht.

Omdat ik denk dat Barbara Van Dijck (die door de KUL is ontslagen wegens actie tegen GGO’s) ook bij die mensen hoort heb ik alvast de petitie getekend.

3 reacties op ‘over koptelefoons en vissen

  1. Ik kom net terug van de ‘World Ocean Day 2011’ in Aquotopia. Er is een handvol sprekers aan bod gekomen over diverse onderwerpen (haaienvinnen, overbevissing, vervuiling, verzuring van de zeeën, …). De ene spreker was (natuurlijk) beter dan de ander, maar over het algemeen was ik zeer onder de indruk van de presentaties, en ik denk niet dat ik de enige ben. Ik ben er van overtuigd dat van de bijna 150 aanwezigen bijna iedereen zijn leven een stukje zal wijzigen door wat ze vandaag hebben gehoord. Sommige zullen minder (of geen) vis of vlees meer eten, vele zullen zorgen dat ze veel minder plastieke wegwerpproducten kopen, men zal selectiever zijn in wat men op zijn/haar huid of dat van hun kinderen smeert, … Het was dus zonder twijfel meer dan de moeite waard.

    Like

  2. Mijn zoon en ik vonden het een leuke en goede show in Turnhout! Zoonlief heeft alvast wel spijt dat hij je toch niks in zijn boek had laten schrijven! Vandaag zeult hij het al mee naar school…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s