druk in de weer


Terwijl ik druk in de weer ben met een aantal lezingen probeer ik ook nog wat te werken aan de voorbereiding van de theatertour van ‘de Low Impact Man show’ voor het najaar. Daarbij zal in een aantal culturele centra een voorstellingen worden georganiseerd van deze muzikale eco-comedy. Voor de Gentenaars kan ik al laten weten dat er op 7 oktober een voorstelling komt in de Scala, in samenwerking met en ten voordele van 11-11-11 en het Gents Milieu Front.

Voor de tournee is ook wat drukwerk nodig dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om zo ecologisch mogelijke drukker te vinden. Ik moest niet ver zoeken aangezien een van de meest ecologische drukkerijen op  fietsafstand van mijn huis ligt.

Druk in de weer is een coöperatieve die al ruim 30 jaar bestaat en van bij de start ging voor een Low Impact aanpak. Ze drukken enkel op gerecycleerd papier en passen de meest geavanceerde technieken toe bij het drukken, zoals inkten op vegetale basis. Wat papier betreft gaan ze verder dan het FSC label (wat niet perse recyclage wil zeggen) en kiezen voor de hoogste standaarden zoals de blaue Engel. Ook intern is milieuzorg een belangrijk thema. Medewerkers komen met de fiets naar het werk, in het atelier worden stapsgewijs TL lampen gebruikt. Ze kiezen niet voor een just-in-time levering van papier (wat voor veel transport zorgt) maar hebben een grote voorraad die dan in 1 keer wordt aangevuld. Kortom, een aanpak waarbij milieubewust denken in de genen van het bedrijf zit en niet een sausje is wat over een commercieel bedrijf is gegoten.

Bij een korte rondleiding in het bedrijf zag ik dat ongeveer alles wat ik thuis ontvang van hier komt. Het tijdschrift van Natuurpunt, de boekjes van Eva en de affiches van Greenpeace. Ik heb dus niet lang getwijfeld om met deze mensen in zee te gaan voor de affiches en flyers. Het zou me niet verwonderen dat ze ook komen kijken naar de show…

Een reactie op “druk in de weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s