blote voeten lezing


Gisterenavond alweer een zeer boeiende avond meegemaakt, deze keer met een twintigtal mensen uit de buurt van Asse, die regelmatig samenkomen om leuke dingen te doen. Het gaat over mensen met mooie jobs en fijne gezinnen die je wellicht kan omschrijven als de betere middenklasse. De lokatie was in elk geval bijzonder, want de avond ging door bij Leo Herrebosch een bewegingsfilosoof die trainingen aanbiedt rond bewustzijn en beweging. Redelijk wat mensen van de aanwezigen volgen daar ook trouwens meditatie en mindfulness.

In zijn meditatieruimte is het de gewoonte om de schoenen uit te doen, dus was het mijn eerste lezing op blote voeten. Ik had te maken met een zeer mondige publiek dus ik wou er geen gewone lezing van maken maar een gesprek op basis van hun vragen. Hoewel mijn levensstijl redelijk ver af staat van mensen die wat hoger op de ladder staan merkte ik wel een groot bewustzijn van de mondiale uitdagingen. Waarbij er gaande meer en meer consensus bestond over het feit dat de situatie ernstig is en we allen een verantwoordelijkheid dragen. Ik kon me ook niet van de indruk ontdoen dat flink wat mensen bereid zijn eens na te denken over bijvoorbeeld hun vleesconsumptie of energieverbruik. Na afloop gaf iemand nog een mooie vergelijking: ‘wat jij doet is een beetje zoals een sportman die heel ver gaat en je op die manier toch motiveert om zelf eens de loopschoenen aan te trekken’.  Ik hoop in elk geval dat de intenties van de avond ook in daden worden omgezet.

De avond had nog een sportieve afloop. Ik was door een van de deelnemers afgezet met de plooifiets aan een bushalte om zo de bus naar Aalst te kunnen nemen. Het was 23u en volgens mijn info zou de bus om 23u31 komen. Aangezien er een pijltje stond ‘Aalst 13 kilometer’ had ik meer zin om te fietsen dan te wachten. Dus ben ik met de fiets richting Aalst vertrokken. Ik ging er van uit dat ik na een half uurtje fietsen dan wel aan een halte kon stoppen om het laatste stukje met de bus te doen. Het ging goed vooruit (er zijn heel wat stukken bergaf op de steenweg van Asse naar Aalst). Maar een kilometer of vier voor Aalst werd ik gepasseerd door de bus. Het was nog geen 25 na 11, dus dat kon eigenlijk niet. Omdat ik niet precies wist hoe laat mijn trein in Aalst was heb ik van de laatste kilometer een wedstrijdje gemaakt tegen de  bus. Een paar keer moest de bus stoppen aan lichten of een halte en kwam ik dichterbij. Een paar keer verloor ik hem bijna uit het oog. Maar vlak voor het station kon ik hem inhalen en met een flinke spurt kwam ik behoorlijk bezweet samen met de bus aan het station van Aalst aan. Toen bleek ten eerste dat de trein pas een half uur later was, en ten tweede dat er een kwartier later nog een bus uit Asse aankwam (die ik dus ging nemen). Hoe dan ook, het was een fijn nachtelijk fietstochtje om de dag te besluiten.

Een reactie op “blote voeten lezing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s